RİSİAD toplantı salonundaki seminerde konuşan Selçuk Usta, inovasyonun, Türkçede yenilik veya yenilikçilik anlamına geldiğini söyledi. Usta, inovasyonun; sosyal ve ekonomik ihtiyaca cevap verebilen, mevcut pazarlarda farklı satış metodu veya yeni pazarlar açabilen, yeni iş imkanları sağlayabilen ve bulunduğu çevreyi etkileyen bir değişim olduğunu söyledi.
İnovasyon faaliyetleri konusunda Türkiye'nin diğer dünya ülkeleriyle karşılaştırıldığında çok geride kaldığını söyleyen Usta, inovasyonun teknolojik ürün olmasının zorunlu olmadığını, yeni satış sistemi ve farklı ambalajlamanın da inovasyon olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine son yıllarda destek verdiğini hatırlatan Usta, "Bu seminer ile amaç; bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ'lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması, mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi, inovatif faaliyetlerin desteklenmesi, Ar-Ge ve inovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına yönelik destek mekanizmalarına ihtiyaç duyulmasıdır." dedi.
Seminer sonunda RİSİAD Genç Girişimciler Komisyonu Başkanı Fatih Erten, Selçuk Usta'ya çeşitli hediyeler verdi.