Paris'te terör saldırısı: Ölü sayısı 142'a yükseldi

Paris'te koordineli 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 142 kişi hayatını kaybetti. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te peş peşe silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Farklı noktalarda düzenlenen saldırılarda şu ana kadar 142 kişi hayatını kaybetti. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande olağanüstü hal ilan etti. Silahlı saldırılar, 10. bölgedeki Charonne sokağı ve 11. bölgedeki Bataclan konser salonunda gerçekleşti. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 10. bölgedeki saldırıda otomobilden çıkan bir kişi, "La Belle Equipe" isimli restoranın bahçesindeki müşterileri otomatik tüfekle taradı. 11. bölgedeki Bataclan konser salonunun etrafındaki saldırıda ise iki veya üç kişi yine otomatik silahlarla kalabalığı ve güvenlik güçlerini taradı. Bu saldırganların birkaç kişiyi rehin aldığı bildirildi.

SİLAH SESLERİ GELİYOR

Louvre Müzesi yakınındaki Les Halles'ten silah sesleri geldiği bildirildi.

"Olağanüstü hal ilan edildi"

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Hollande'ın açıklamasından satırbaşları:

"Onlarca ölü var, Fransa'nın bütün sınırları kapatıldı. Caddeler ve sokaklar ikinci bir emre kadar kapatıldı. Olağanüstü hal ilan ediyoruz."

STAD YAKININDA 2 PATLAMA

Paris'in doğusundaki silahlı çatışmalarla hemen hemen aynı saatlerde Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında da iki patlama duyulduğu bildirildi.

Stattaki izleyicilerin güvenlik gerekçesiyle çıkışlarına izin verilmiyor.

Paris'te restoran, konser salonu, stat ve metro istasyonlarında gerçekleştirilen saldırılarda ölü sayıları giderek artıyor.

ASKER SOKAĞA İNDİ

Paris'te yeni saldırıların olmasından endişe ediliyor. Paris polisi yoğun güvenlik önlemleri alırken, yeni saldırılara karşı asker de sokağa indi.



HOLLANDE STATTAN UZAKLAŞTIRILDI

Fransız basınında yer alan ilk bilgilere göre maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande güvenlik güçleri tarafından stattan uzaklaştırıldı.

Fransa İçişleri Bakanlığı'dan kriz masası oluşturulduğu belirtilirken Fransa Özel Harekat Polisleri'nin de alarmada bekletildiği aktarıldı.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu