Özel okul teşvik yerleştirme sonuçları açıklandı

MEB tarafından özel okulda eğitim görmek isteyen öğrencilere yapılacak devlet desteği sonuçları bugün açıklandı.

Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği kapsamında yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuçları "http://ookgm.meb.gov.tr" ve "http://meb.gov.tr/" adreslerinden öğrenebilecek.

Milli eğitim Bakanlığınca (MEB) özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği tercihleri dün sona erdi. Devlet desteği için başvuran ve puanı hesaplanan 661 bin 233 öğrenci 6 bin 778 okul için tercihte bulunabilecek. Tercihler için 4 Eylül'de başlayan başvuru süreci dün sona erdi. Tercihlere bağlı yerleştirme sonuçları da bugün ilan edilecek.
ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARINA GÖRE KAYIT İŞLEMLERİ

 

Eğitim ve Öğretim Desteği yerleştirme işlemlerinin 11 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olması nedeniyle aynı tarihte özel okullara nakil işlemleri kapatılacaktır. Yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasından sonra nakil işlemleri yapılabilecektir.

Ancak; Yönetmeliğimize göre; eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrencilerin (2014-2015 öğretim yılı ve 2015-2016 öğretim yılı) Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları hâlinde, öğrenciler eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecektir.
230 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Nakil ve kesin kayıt işlemleri de 14-21 Eylül'de yapılacak. Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 22 Eylül'de, ek yerleştirme kayıt işlemleri 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek. Okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50'şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda ise 110 bin olmak üzere 230 bin öğrenci eğitim öğretim desteğinden faydalanacak. Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere 350 bin öğrenciye destek sağlanacak.

Özel okullarda, 2015-2016 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenci için eğitim kurumlarına okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselere ise 3 bin 220 lira verilecek.

Eğitim ve öğretim desteği verilecek okul türleri, destek tutarları ve destek verilecek öğrenci sayıları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

ÖZEL OKUL TEŞVİK PRİMİNE REKOR BAŞVURU

Geçtiğimiz yıllarda başlayan özel okullara teşvik yardımı projesi kapsamında bu yılda başvurular rekor düzeye ulaştı. Bu yıl en büyük ilgi ise lise öğrencileri tarafından geldi. Teşvik almaya hak kazanan öğrenciler 3 Eylül’de ilan edilecek. Bu öğrencilerin tercih işlemleri ise 4-10 Eylül'de alınacak.
600 BİNDEN FAZLA MÜRACAAT

Milli Eğitim Bakanlığı 230 bin öğrenciye verilecek teşvik primi için 600 binden fazla kişinin müracaat ettiğini açıkladı. Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50'sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40'ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu