Otogar Kavşağı İnşaatı 2 Yaşında!

Rize merkezde aylardır inşaatı devam eden ve günlük yaşamı ciddi anlamda olumsuz etkileyen üst yapı inşaatlarından bir tanesi de Otogar Kavşağı.

Neredeyse 2 yıldır inşaat halinde olan fakat sürekli kullanılan bir yer değilmiş gibi kendi haline bırakılan otogar kavşağı şehir merkezi trafiğinin en önemli ayaklarından biri. Vatandaşlar Trabzon Meydanı inşaatının 5 ay gibi kısa sürede bitirilmesi örneğinden yola çıkarak Rize’de ki inşaatların neden yıllar sürdüğüne anlam veremiyor.

Gerek yaya gerekse araç trafiğinin çok yoğun olduğu noktalardan biri olan Otogar kavşağında ki çalışmaların neden geciktiğine ilişkin merak içinde olan vatandaşlara verilecek cevaplardan biri de ihmalkarlık.

Karayolları tarafından yaptırılan Otogar Kavşağındaki üst yapı çalışmalarının ne zaman bitirileceğini kestirmek mümkün değil çünkü hangi gün çalışmanın olacağı meçhul. Aylardır inşaat halinde olan bölgede derin çukurlar içinden geçerek ilerleye sürücüler ve söz konusu bölgeyi sadece güneşli günlerde kullanabilen bilerce vatandaş bu denli önemli bir noktada ki inşaatın aylardır devam ediyor olmasına bir anlam bulamıyor. Yetkililer ise bir çok konuda olduğu gibi vatandaşa bilgi vermeye gerek dahi duymuyor.

Ankara ve İstanbul da yapılan çalışmalar esnasında vatandaşları umursayarak onlara çalışmanın biteceği tarih hakkında bilgi vermeye büyük önem gösteriyor. Rize’de ise bu konuda çok büyük umursamazlık söz konusu. Vatandaşlar çalışmaların ne zaman başlayıp ne zaman biteceğinden haberdar olamadıkları gibi Anlara ve İstanbul da 2-3 ayda bitirilen devasa projelerin aksine küçük çaplı işler Rize’de 7-8 ayda bitirilemiyor olmasına bir anlam veremiyor.

Yap Kredi kavşağında ki çalışma hakkında 2 gün önce haber yapmıştık tesadüfen o gece ilk kez ışıklar altında çalışma yapıldı ve yol trafiğe tam olarak açılmış oldu. Otogar kavşağında ki durum ise hala meçhul durumda.

Trabzon Meydanında yaşanan durum ise çok farklı. Tamamen değiştirilen ve modern bir konuma getirilen Trabzon Meydanı inşaatı 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Üstelik söz konusu proje onlarca kolu olan devasa bir iş. Rize Valiliği ve Rize Devlet Hastanesi önünde ki park inşaatının başlamasının üzerinden yıllar geçti. Fakat hala tam olarak bitirilemedi. Trabzon’da ki ilgili makamlar, Trabzon Meydan Parkı inşaatı esnasında defalarca kamuoyunu bilgilendirmek için program talebinde bulundular fakat Rize’de ise haberciler, yetkililerden açıklama dahi alamadılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiyi'nin Göz bebeği Tusaş'a terör saldırısı , 5 Şehit 22 yaralı
2025 yılında Hazine’den siyasi partilere yapılacak yardımlar netleşti.
Benzine ve Motorine büyük indirim
İstanbullular hamsiye doydu
Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.