Okulda yaz kursu için kampanya

Berat Camii Eğitim ve Kültür Derneği,;"Arkadaşlar Berat Camii`de Yaz Kur`an Kursu Bir Başka” sloganıyla, Yaz Kur`an Kursu`na gelen öğrencileri hem bilgilendirecek hem de eğlendirecek. Berat Camii`nin fiziki kapasitesinin yetersizliği nedeniyle, yoğun bir katılım olması beklenen kursun ÇAYKUR İlköğretim Okulu`nda açılabilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Toplum tarafından büyük teveccühle karşılanan programa çok sayıda başvuru yapıldı. Berat Camiinin fiziki şartlarının yetersiz olmasından dolayı Yaz Kur’an Kursunu Camiye en yakın mesafede bulunan Çaykur İlköğretim’de yapılması için Berat Cami cemaati imza kampanyası başlattı.
Dernek Başkanı konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Yaz Kur’an Kursu’nda 5 yaşından Lise sona kadar öğrenci alınacaktır. Öğrencilerin yaş ve seviyelerine uygun 15’er kişilik sınıflar teşkil edilecektir. Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri tespit edilip, futbol, basketbol, hentbol, judo vb. spor aktiviteleri yanında resim, tezhip, ebru, giyim-mefruşat gibi imkânlar İl Spor Müdürlüğü ve Halk Eğitimi ile birlikte koordineli bir şekilde yürütülecektir. Aynı zamanda geziler ve eğitim sonunda başarılı öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir. Mescidimiz, her yönüyle bölgemizin ihtiyaçlarını karşılamaktan oldukça uzaktır. Şu an itibariyle bu faaliyete kayıt yaptıranların sayısı 150 kişiyi geçti. Okulların tatil olmasıyla birlikte kayıtların çok daha fazla olacağını düşünüyoruz. Camimizde mevcut durumda şartlar zorlansa bile 80 kişiye ancak  eğitim verilebilir. Bu durumdan dolayı Milli Eğitim Bakanlığının “Okullar Hayat Olsun” projesine katkı olacağını da düşünerek Çaykur İlköğretim Okulunda bu programı gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü başka bir alternatifimiz yoktur. Bunun için imza kampanyası başlattık. Bizlere  sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun destek olmasını arzu ediyoruz dedi.

Kayıt Tarihi: Kayıtlarımız 1-15 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için kimlik bilgileri ve bir adet fotoğraf gereklidir.

Kayıt yeri: Berat Camii (Her namazın ardında yapılacaktır)

İrtibat Tel: 0505 498 64 53



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu