Mustafa Tepe Devreye Girdi

Rize`de 112 Acil Servis İstasyonu görevlileri, 4 günde gittikleri 5 ayrı ihbarda 15 yaşındaki Songül Mutlu` yu yerde yatar halde buldu.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DEVREYE GİRDİ, HAYATI DEĞİŞTİ

Artvin’in Ardanuç İlçesi’nde yaşayan 57 yaşındaki İbrahim Mutlu, psikolojik sorunları bulunan kızı Songül Mutlu’yu tedavisini yaptırmak üzere 5 gün önce Rize’ye getirdi. Rize’ye geldiklerinde baygınlık geçiren genç kız, yere düştü. Çevredeki vatandaşlar 112 Acil Servis İstasyonu’nu arayarak ambulans çağırdı. Olay yerine gelen ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne götürülen genç kızın psikolojik tedavi görmesi gerektiği belirtildi, ancak genç kız hastaneden kaçtı. Babasının bulduğu kız için 112 Acil Servis İstasyonu görevlilerine, ikisi aynı gün olmak üzere 4 günde 5 ayrı ihbar geldi. İhbarlara giden görevliler, Songül Mutlu’ yu yerde yatar halde buldu. Her defasında götürüldüğü hastanede tedaviyi reddeden ve kaçan Mutlu’yu okur yazar ve işsiz olan babası da ikna edemedi. Son olarak Kütüphane Caddesi’nde yerde yatar halde bulunan Mutlu, için vatandaşlar 112 acil servis istasyonunu aradı.

MUSTAFA TEPE OLAYI ÖĞRENDİ

 Olay yerine gelen 112 acil servis görevlileri, “Biz bunu hastaneye çok götürdük” diyerek genel kontrolünü yaptıkları genç kızı ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ailenin durumu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’ye bildirildi. Tepe, Ardanuç İlçesi Kaymakamı ile temasa geçince ailenin fakir ve psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Bunun üzerine ikna edilen Songül Mutlu, ambulansla tedavisi yapılmak üzere Trabzon’un Çaykara İlçesi’ndeki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Ardanuç Kaymakamlığı’ da fakir aileye yardım için girişim başlattı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, genç kız için 4 gündür yerde yattığına dair 112 acil servis istasyonuna ihbarlar geldiğini belirterek “Son ihbar sonrası durumunu öğrendik. Aile üyeleri oldukça fakir ve psikolojik sorunları mevcut. Kızı, tedavisi için ilgili hastaneye sevk ettik. Aileye, irtibata geçtiğimiz Ardanuç Kaymakamlığı’ da yardım edecek” dedi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem