10 bin öğrencisi, 500 Öğretim Elemanı ve 450 idari personeli ile bölgenin en önemli eğitim kurumu ve bacasız sanayisi haline gelen Rize Üniversitesi, Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın rektör olarak atanmasından sonra hızla büyümeye devam ediyor.
Yüksek Öğretim Kurulu, Rize Üniversitesi Rektörlüğünce talep edilen Mühendislik Fakültesi Bölümlerinden; Bilişim Sistemleri, Biyomühendislik, Biyomedikal, Elektrik-Elektronik, Enerji Sistemleri, Endüstriye Tasarım, Gıda, Harita, İnşaat, Makine ve Şehir-Bölge Planlama Mühendisliği Bölümlerinin açılmasına onay verdi.
Mühendislik Fakültesinin Öğretim Üyesi ve bina ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanıp, kısa zamanda eğitim ve öğretime başlaması bekleniyor.
Rize Üniversitesinin mevcut durumu ve kısa, orta ve uzun vadeli projeleri, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a Rize Valiliğinde Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ tarafından sunulmuş ve takdir almıştı.
Rize Üniversitesine KPSS ataması ile 40 idari görevlinin (memur) atamasının yapılarak göreve başladığı, 56 akademik kadronun da ( öğretim görevlisi, okutman, uzman, araştırma görevlisi) ilanda olduğu ve kısa süre içerisinde göreve başlayacakları öğrenildi.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
6 ilde ağır taşıtlara trafik yasağı
İstanbul'da Eğitime Kar Engeli: Okullar Yarın Tatil Edildi
Emine Erdoğan, "Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni"ne katıldı
TÜBAF’TAN THE ECONOMİST’E KINAMA!
İstanbul'da okullar tatil edildi