Milli Eğitim`den Açıklama Gecikmedi

Önceki gün yerel ve ulusal Basında yer alan Rize Kız Meslek Lisesindeki öğrencilerin öğle tatillerinde okul dışına çıkması ile ilgi haberler üzerine Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Milli eğitim Bakanlığına bir bilgi notu sunuldu.

Haberle ilgili olarak Rize İl Milli Eğitim Müdürü Baki KESİCİOĞLU imzası ile Bakanlığa sunulan bilgi notunda şu ifadeler yer aldı.
 
İlimiz Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesinde öğrencilerin öğle tatilinde okul dışına çıkmalarına izin verilmediği şeklinde basında haberler yer almıştır. Ancak bu haber gerçeği yansıtmamaktadır.
         
Okulun bulunduğu mahalle ve çevresinde bulunan cafe ve benzeri yerlerde öğrencilerin olumsuzluklardan etkilenmemesi için Okul Aile Birliğinin de görüşleri alınarak kontröllu olarak dışarıya çıkışlarına  müsaade edilmektedir. Öğle tatilinde öğrencilerin dışarıya çıkmasını istemeyen velilerden gelen yazılı istekler doğrultusunda “Öğrencim dışarı çıkmasın” şeklinde dilekçe veren velilerin öğrencileri okulda tutulmaktadır. Bu uygulama beş yıldır devam etmektedir. Uygulamanın devam etmesinde başta velilerin baskısı ve İlimizde daha önce okul çevrelerinde meydana gelen yaralanma ve ölümlere sebebiyet veren trafik kazaları da etkili olmuştur. Okulumuzun bulunduğu Tophane mahallesi ve benzer özellikteki diğer bölgelerde  Emniyet Müdürlüğü tarafından Okullar Projesi uygulamaya konulmuştur. Bu proje ile Okul önlerinde sürekli devriye ekibi ve her okulda bir okul polisi bulundurulmakta, Bu birimlerden haftalık raporlar alınarak hizmet verilmektedir.    
Bu haber kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiyi'nin Göz bebeği Tusaş'a terör saldırısı , 5 Şehit 22 yaralı
2025 yılında Hazine’den siyasi partilere yapılacak yardımlar netleşti.
Benzine ve Motorine büyük indirim
İstanbullular hamsiye doydu
Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.