Meryem Çoğalmış Görevden Alındı

DSP Rize il başkanı Meryem Çoğalmış görevden alındı.

DSP Rize il başkanı Meryem Çoğalmış DSP Genel Merkezi Örgüt Kurulu başkanı Önder Aksakal, yolunu şaşırdı diyerek yaptığı açıklama sonrası görevden alındığı bildirildi.

İŞTE GÖREVDEN ALINMASINA NEDEN OLAN AÇIKLAMA

DSP Genel Merkezi Örgüt Kurulu başkanı Önder Aksakal, yolunu şaşırdı diyen Rize DSP il Başkanı Çoğalmış Aksakal’ı ağır bir dille eleştirdi.

DSP Genel Merkezi Örgüt Kurulu başkanı Önder Aksakal, yolunu şaşırdı diyen Rize DSP il başkanı Meryem Çoğalmış Aksakal’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

İl başkanı sokakta aranmaz diyen Çoğalmış “ Rize’de seçimle gelen bir il başkanı vardır. Ben özveriyle çalışan ve hiçbir beklentisi olamayan bir il başkanıyım. Demokratik tahammüllere inanan bir partinin örgüt kurul başkanı sokakta il başkanı aramaz. Türkiye genelinde 0.24 gibi bir oy almanın faturası bana mı kesiliyor?

 Seçilmiş il başkanıyım

Ben Meryem Çoğalmış olarak Rize il örgütünü temsil ediyorum. Buraya seçilerek geldim. DSP gibi bir Demokrat partinin Örgüt Kurulu Başkanı Rize’ye geliyorsa onun ilk uğrayacağı yer DSP il başkanlığıdır. İlk görüşeceği kişi ise Rize il başkanı olmalıdır. Burada önemli olan şahsım değil, temsil ettiğim makamdır. Ben bu makama nasıl geldiğimi hangi ayak oyunları karşısında seçildiğimi herkes çok iyi bilmektedir.

 Bu gidişle İl başkanı bulamayacaksınız?

 Sizler bu anlayış içerisinde olduğunuz sürece Rize’de bundan sonra il başkanı bulma şansınız da kalmayacaktır. Siyasette muhalefet iktidarlara karşı yapılır. Parti içerisinde ki muhalefetlik anlayışı Demokratik tahammüllere dikkat edilerek yapılır. Sayın Genel merkez yetkilileri şahsımla uğraştıkları kadar iktidara muhalefetlik etseler sanırım hükümetler düşer.bana karşı başlatılan karalama kampanyasına karşı kayıtsız ve sesiz kalmam mümkün değildir.Bu yapılan fütursuz, saygısız, seviyesiz hareketi esef ve nefretle kınıyorum.

Kimlerle pazarlık ediyorsunuz?

Sayın Örgüt Kurulu başkanımızın masaya oturup pazarlık ettiği kişiler ne zamandan beri DSP’li idiler. Yoksa partili idelerde biz mi bilmiyoruz? Partinin en zor anında partide olmayan kişilerle örgüt kurulu başkanımın birlikte hareket etmesini kendisi nasıl açıklayacaktır. Yoksa Sayın Aksakal 20-04-2012 Trabzon yemeğini sabote etmek için mi gönderildi. Zira Trabzon yemeğinde Sayın Çoğalmış’ a olan tezahürat ve sevgi gösterileri Sayın Başkanı rahatsız edince salonu erkenden terk etmesine neden olmuştur. Bu filimler partimizde ve birçok partilerde her dönem yaşandı. Ancak ben kararlılıkla yoluma devam edeceğim. Bulunduğum makam Atatürk’ un ve Sayın Bülent Ecevit’ in makamıdır. Dolayısıyla onlara layık bir Türk kadınıyım. Eğer şahsım Bülent Ecevit felsefesine inanıyorsa demokrasiye inanıyorum demektir. Yanlış olan her şeyi eleştirme hakkına sahip olduğumu düşünüyorum Eleştirmekle bedel ödeyeceksem, ödemeye de hazırım. Unutulmamalıdır ki makamlar gelip geçicidir. Asıl olan topluma verilen mesajdır. Bu olay özellikle seçilmiş kişilerle ve şahsıma yapılmış psikolojik bir harekettir. Aslında bu partimizin kendi kendini yıpratma operasyonudur. Bunun izleri son kurultayda görülmüştür. İnanıyorum ki birçok ilimizde uygulanan bu seviyesiz operasyonlar DSP için yeni bir başlangıç olacaktır” şeklinde sert sözlerle Aksakal’a eleştirilerde bulundu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu