'Mavi Yemiş Çok Yararlı Ve Çok Karlı'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çelik, çok lüks, çok yararlı ve çok karlı bir meyve türü olan mavi yemişin, iklim ve toprak şartlarına göre Karadeniz Bölgesi’nde yüksek kalitede ve verimli olarak yetiştirilebileceğini söyledi.

Çaybaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Yeni Bir Ürün, Mavi Yemiş” konulu konferans düzenlendi. Çaybaşı Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen programa Çaybaşı Kaymakamı Berkan Sönmezay, Çaybaşı Belediye Başkanı Zekerya Sarıkoca, Çaybaşı Garnizon Komutanı İsmail İnan, Çaybaşı Emniyet Müdürü Yusuf Yazıcı, Çaybaşı Müftüsü Mustafa Türken, Çaybaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bağran, İkizce İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Üstünel, Çaybaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Kemal Çiçek, Çaybaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Saka, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Çaybaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bağran yaptı. Bağran konuşmasında, “Üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları çok zengin bir floraya sahip. Üzerinde on binlerce bitki ve çiçek var. Bunların çoğu kültür bitkisi olarak değerlendiriliyor fakat bizim bunların çoğundan haberimiz yok. Kültür formu olan mavi yemiş, 1900’lü yılların başında ilk defa ABD’de, oradan da bütün dünyaya yayılmış. Bölgemizde daha yeni yeni bahçeler kuruluyor. Bu bitki çok önemli bir bitki ve değeri oldukça yüksek” dedi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem