Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi Benusen Mahallesi’ndeki evinden 9 Eylül 2009 tarihinde şampuan almak için markete giden 100’üncü Yıl İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencisi Leyla Baykuşak’tan bir daha haber alınamadı. Leyla’nın ortadan kaybolmasının 25 gün önce de dedesi Hüseyin Baykuşak kayıplara karıştığı için aile perişan oldu.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün iki yıldır büyük titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Leyla ve dedesi Hüseyin Baykuşak’ın izine ulaşamadı. Mahallede Leyla ve dedesinin öldürüldüğü yönündeki dedikoduların artması üzerine polis dikkatini Baykuşak Ailesi’nin fertlerine çevirdi. Aile üyelerini sıkı takibe alan polis, bir süre sonra Leyla’nın amcası Muhlis Baykuşak’ın şüpheli hareketlerde bulunduğunu saptadı.
Polisin uzun süre fark ettirmeden takip ettiği şüpheli Muhlis Baykuşak’u gözaltına aldı. Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Muhlis Baykuşak, şizofren olduğunu ileri sürdü. Yeğeni ve babasını, gürültü yaptıkları için öldürdüğünü iddia eden Muhlis Baykuşak, cesetleri gömdüğü yeri ise söylemedi. Muhlis Baykuşak, polisteki sorgusunun ardından sevk edildiği Adliye’de çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
TÜBAF'tan Mustafa Elitaş’a Medya Dosyası
Elektriğe Yüzde 25 Zam, Doğalgaza Zam Yok!
Bayramda Otoyollardan 8,4 Milyon Araç Geçti
Bayram Tatilinde Kaza Bilançosu: 47 Kişi Hayatını Kaybetti
Bayram Tatilinin İlk Üç Gününde 663 Trafik Kazası: 27 Ölü, 3.619 Yaralı