Kutlu Doğum Haftası

Rize’de, Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hz. Muhammed’i anma programı yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, “Hz. Muhammed (s.a.v), Allah’ın gülüdür ve o gül kıyamete kadar solmayacaktır.” dedi.

Rize’de, Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hz. Muhammed’i anma programı yapıldı. Okulun konferans salonunda yapılan programa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şaban Erdem ve vatandaşlar katıldı.


Rize İl Vaizi Mustafa Yıldız’ın Kur’an tilaveti ile başlayan program, Mehmet Alibey Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerinin ilahi şöleniyle devam etti. Programda Prof. Dr. Mollaibrahimoğlu tarafından Hz. Muhammed’in hayatı hakkında vatandaşlara bilgiler verildi.

  Konuşmasına Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemde çektiği sıkıntılara değinerek başlayan Mollaibrahimoğlu, “Yaşadığı dönemlerde Efendimiz çok zorluklar çekti. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi, insanların köle edilmesi ve ahlak kurallarının eksik olduğu zamanlara şahitlik etti. Yaşadığı ve döneminde yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen insanlar arasında İslam’ı yaymak adına ömrünün sonuna kadar mücadele etmiştir.“ dedi.


Hz. Muhammed’in misyonunun Kur’an-ı Kerim’i insanlara açıklamak ve yaymak olduğunu ifade eden Mollaibrahimoğlu, şöyle dedi: “Hz. Peygamber (s.a.v) 1441 yaşında. Onu gönlümüzde yaşatıyoruz. O, kıyamete kadar kalbimizde yaşayacak. Güller bize Hz. Muhammed’i çağrıştırıyor. Hz. Peygamberimiz Allah’ın gülüdür ve o gül kıyamete kadar solmayacak. Hz Muhammed, vefatı sonrası İslam âlemine maddi ve manevi miraslar bırakmıştır. Maddi olarak geride bıraktığı; Mushaf, seccade, iki misvağı, iki hasırı ve bunun gibi kişisel eşyaları olmuştur. Manevi olarak ise bizlere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i bırakmıştır. Bundan daha büyük bir zenginlik olamaz. Bu gün burada efendimizi yad ediyorsak bizler onun mirasıyız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu