Kuşadalı Dağcılar Yola Çıktı

Çevre duyarlılığına dikkat çekmek isteyen Kuşadalı dağcılar, Kuşadası Belediyesi önünden yola çıktı.

Kuşadası Dağcılık İhtisas Spor Kulübü (KUDAK) Başkanı Mustafa Aksoy ve kulüp üyeleri Hasan Önal, Kutay Ulusoy ile Aslı Alkış, Beşparmak Dağları'ndaki doğa tahribatı ile Bafa Gölü'ndeki kirliliğe dikkat çekmek için Kuşadası Belediyesi’nin katkıları ve çeşitli kuruluşların desteğiyle "Geleceğimizi Tüketmeyin" projesi kapsamında 15 günde 5 zirve yapacak.
Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Fenerbahçeliler Derneği ve Kuşadası EKODOSD tarafından desteklenen proje 15 gün sürecek. KUDAK Başkanı Mustafa Aksoy, "Bu fikir üyelerimiz 17 yaşındaki Aslı Alkış ile Kutay Ulusoy'un fikri. Beşparmak Dağları'ndaki doğa tahribatı ile Bafa Gölü'ndeki kirliliğe dikkat çekmek istiyoruz. Bu nedenle 'Geleceğimizi tüketmeyin' sloganı ile yola çıktık. 15 günde Niğde ve Rize 'de üç bin metrenin üzerinde 4, Gürcistan'da ise 5 bin metrenin üzerinde 1 zirve yapacağız. 5 bin kilometre yol kat edeceğiz. Proje süresince yapacağımız çekimlerle belgesel hazırlamayı da düşünüyoruz. Katkılarından dolayı Başta Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız olmak üzere katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Bu arada, Kuşadası Belediyesi önünden yola çıkan ekipte yer alan 17 yaşındaki Aslı Alkış, geçen kış yaptığı zirve ile Ağrı Dağı'na tırmanan en genç dağcı unvanını kazanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?