Küçükköy`de Feretiko Sergisi Açıldı

Rize merkeze bağlı Küçükköy`de Rize Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Rize bezi feretiko dokuma sergisi açıldı.

Rize Merkeze bağlı Küçükköy köyünde açılan feretiko dokumalarının sergilendiği feretiko sergisine, Rize Milletvekili Hasan KARAL, Rize Garnizon Komutanı Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil BAKIRCI, Rize Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri GÜLAL ve bir çok vatandaş katıldı.

Küçükköy’de 7 ay önce başlayan kursa 15 kursiyerin yoğun çabaları ile oluşan el emekleri açılan sergi ile davetlilerin beğenisine sunuldu.Sergi programı saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı.

Açılışta bir konuşma yapan Rize Milletvekili Hasan KARAL; “Başlatmış olduğumuz Rize bezi feretiko dokumaları hakkında ileriye dönük daha iyi adımlar atmaya çalışıyoruz. Yöremizin değerlerinden biri olan Feretiko Bezini gelecek nesillere taşımak ve hanım kardeşlerimizin ev ekonomilerine katkı sağlamaları için çalışmalarımız yıllardır devam ediyor. Rize bezi feretikoya her geçen gün ilginin arttığını görüyoruz. Rize`nin başarılı hanımları bu konuda üstün meziyetlerini dokumalarında gösteriyor. Rize bezi için gelecek projelerimiz var. Bu konuda büyük bir pazar oluşturursak ilimize ekonomik katkının da getireceğini düşünüyoruz" dedi.

Büyük emeklerle bu serginin oluştuğunu belirten Halk Eğitim Rize Bezi Feretiko Dokuma Hocası Ebru ZAFER; "Kursiyerlerimle birlikte yedi ay boyunca titiz bir çalışmalar sonunda el emeği göz nuru ve unutulmaya yüz tutmuş eserleri dünden bugüne taşıyarak gün yüzüne çıkartmaya çalıştık. Çok başarılı bir kurs çalışmamız oldu. Burada bizden desteklerini esirgemeyen yöneticilerimize köy muhtarımıza köyümüzün ileri gelenlerine ve bugün yanımızda olan sayın milletvekilimiz Hasan Karal`a , Belediye Başkanımız Halil Bakırcı`ya sonsuz teşekkürlerimizi  sunuyoruz" dedi.
 
Program sonunda başarılı kursiyerlere diplomaları protokol tarafından verildi.









TARKAN KÖSE


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu