Kılıçdaroğlu açıklama yapıyor

24 Haziran'da alınan seçim yenilgisi sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenledi.

 Kılıçdaroğlu'nun açıklamlarından satır başları şöyle:

 
"Demokrasi savunucularına teşekkür ediyorum. Hiçbir şey beklemeden demokrasi adına binlerce gönüllü görev yaptı.
 
"MÜCADELE VEREN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Sadece bu ülkede demokrasi olsun diye mücadele veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün baskılara, şantajlara tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptı örgütümüz. CHP'nin bütün örgütlerine, yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun tamamına yürekten teşekkür ediyorum.
 
Gece sabaha karşı CHP'nin bayraklarını asan arkadaşlarımız vardı. Bunlar yılmadan görevlerini yaptılar.
 
"DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI KULLANDILAR"
Devletin bütün imkanlarını kullandılar. Valisi, kaymakamı, güvenlik güçleri, radyoları, teevizyonları, medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi. Bütün bu baskılara rağmen CHP'nin örgütleri, gönüllülerle beraber önemli bir görev yaptılar.
 
"BAKANLAR SEÇİMLER ÖNCESİ İSTİFA ETMELİYDİ"
Daha önemlisi, vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim daha önceki seçimler öncesi İçişleri Bakanı görevi bırakırdı. Ulaştırma Bakanı görevinden istifa ederdi, devletin araçları hükümet lehine kullanılmasın diye. Adalet Bakanı istifa ederdi, seçimdeki adalete gölge düşmesin diye. Hiçbirisi istifa etmedi, koltuklarını korudu.
 
"İKTİDAR PARTİSİNE 7 PUAN KAYBETTİRDİK"
Vicdan sahibi olan herkes bunu bilsin. Ne yaptılar, seçimlerle toplumun üzerindeki ölü toprağını kaldırdık. Sonuç şu; iktidar partisine 7 puan kaybettirdi parti örgütümüz. Kolay bir başarı değildir bu.
 
Devletin bütün imkanlarına rağmen AK Parti'nin oyunu 7 puan indirdik, örgütte çalışan arkadaşlarıma teşekkür etmeyeceğiz de ne yapacağız.
 
"DÜNÜN TEK ADAMI BUGÜNÜN TOPAL ÖRDEĞİDİR"
Örgütümüz ve ekip arkadaşlarımız "Biz yapabiliriz" algısını toplumun her kesimine ve dünyaya anlattılar. Dünün tek adamı bugünün artık topal ördeğidir. Artık o her istediğini yapamaycak.
 
"PARLAMENTONUN İTİBARINI KORUCAYAĞIZ"
Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Milletin bize verdiği yetkinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu milletin demokrasiye özlemi var. Bu milletin birlikte yaşamaya özlemi var.Bunu sağlayacak olan halkın bize verdiği yetki ve bizim Meclis'teki gücü olacaktır.
 
"SEÇİMİN TEK KAYBEDENİ AK PARTİ'DİR"
Duvarın bir kısmını yıktık. Aynı azim ve kararlılıkla duvarın geri kalanını da yıkacağız. Seçimin tek kaybedeni var AK Parti. 7 puan kaybettiler, kazanan da demokrasidir.
 
Millet ittifakı tarihimizin en önemli demokratik kurumlarından biri olacaktır. Anadolu'yu barıştırdık, Millet İttifakını kurduk. Her türlü baskı ve şantaja rağmen sandık güvenliğini sağlamak bizim namus borcumuzdur.
 
Sağlıklı işleyen bir demokraside, sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Çünkü devletin memuru görevini yapar ama iktidar liyakat sistemini yok ettiği için sandık güvenliğine önem verdik ve güzel sonuçlar elde ettik."
 
AYRINTILAR GELECEK...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu