Kazak Öğrenciler Ayder Yaylasında!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Dil Öğrenimi ve Sosyal Aktivite Programı kapsamında Kazakistan`dan ülkemize gelen öğrencileri ağırladı.

Erzincan Üniversitesinin imzaladığı ikili protokol anlaşması çerçevesinde iki yıldır hayata geçen uygulama ile Kazakistan’daki Al-Farabi, Korkyt-Ata, Abay Kazak Milli Pedagoji ve Kazak Ekonomi Üniversitelerinden Türkçeyi öğrenmek isteyen 15’i lisans, 2’si doktora öğrencisi toplam 17 genç Erzincan, Sivas, Amasya, Tokat, Erzurum, Gümüşhane ve Trabzon’un ardından ilimizi ziyaret etti. Bir ay sürecek etkinlik sayesinde programa katılan öğrenciler, Türkçe’yi öğrenirken Türk insanını da daha yakından tanıma imkânına kavuşmuş olacak. Bu kapsamda Rize’ye gelen gençler, Üniversitenin Özel Kalem Müdürü Mehmet KALEM tarafından karşılandı.


Geceyi YURTKUR’da dinlenerek geçiren misafirler için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ tarafından organizasyonun ikinci gününde Üniversitenin Sosyal Tesislerinde kahvaltı ikram edildi. Kahvaltının ardından turistik mekân Ayder’e gezi düzenlendi. Yol boyunca gördükleri manzaranın tadını Ayder Yaylası’na varınca çıkaran gençler, etkili olan sağanak yağışa aldırmadı. Doğal güzelliklerle bezeli alanda sık sık fotoğraf çektirerek yaşadıkları anı ölümsüzleştirdiler. Erzincan Üniversitesi Türkçe Dil Öğretim Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Program Koordinatörü Asuman Rehyan ÖZDEMİR ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü ve Okutman Uğur TURAN’ın öncülük ettiği misafir öğrenciler için bir sonraki organizasyon ise Çayeli İlçesin`de oldu.

Oldukça eğlenceli geçen günün sonunda yemek ikramında bulunulan misafirler, kendilerine eşlik eden Üniversitenin Özel Kalem Müdürü Mehmet KALEM ve Basın, Yayın Halkla İlişkiler Tanıtım Ekibine duygularını şu cümlelerle aktardı. “Gezdiğimiz yerlerin en güzeli, cennetten bir köşe, Rize’yi Dünya’nın yedi harikasından biri sayıyoruz.”



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem