İstanbuldan Rize'ye Direk Uçak Bileti

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, ‘havayollarında "intermodel" ulaşım sistemine geçilecek...

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal,  ‘havayollarında "intermodel" ulaşım sistemine geçilecek. Örneğin Rize`de havaalanı yok ama İstanbul’dan Rize için uçak bileti alabilecek ve Trabzon`a ineceksiniz. Orada bir araç sizi bekleyecek ve Rize`ye götürecek. Hiç bagajınıza dokunmadan Rize`de alacaksınız. Bakanlıkta şu an ön çalışmaları yapılıyor. Zaman konusunda bir şey diyemeyiz ama çalışmaları başladığına göre yakın zamanda hayata geçirilecektir. Bundan otobüs firmaları da iş düşecek" 

GÜNDE 4 BİN UÇAĞA HİZMET

Türkiye`deki sivil ve askeri hava sahasını DHMİ`nin yönettiğini söyleyen Birdal’ askeri birimlerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. DHMİ olarak günde ortalama 4 bin uçağa biz hizmet veriyoruz. Bunların bir kısmı havaalanlarını kullanıp hareket eden bir kısmı ise havaalanlarını kullanmadan üzerimizden geçip giden uçaklardır.        Uçaklarda, kaza riski diğer ulaşım araçlarına göre çok daha azdır. Uçak bakımının ve uçuşa elverişliliğinin sürekli denetlendiğini söyledi.


ATATÜRK HAVALİMANINDA REKOR

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal açıklamasında ’Atatürk Havalimanı`nda büyük bir yoğunluk var. Türkiye`deki trafiğin 3`te 1`inin buradan gerçekleşiyor. Bu havalimanında günde 1123`e varan uçak trafiği oluyor. 70 saniyede bir uçak kalkıyor. Bu rekor aşılabilir ve devam edebilir.  Şu an Atatürk`e her inmek isteyen uçağa izin versek uçuş sayısı 1500`e çıkar" dedi.

Türkiye`de bugün 46 havaalanı bulunduğunu belirten DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, havaalanlarının 43`ünü DHMİ`nin 3`ünü ise özel sektörün işletiyor. Havaalanı işletilmesinin birçok zorlukları da var. DHMİ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Kurumun iki önemli görevi vardır. Birincisi Türkiye`deki havalimanlarının işletilmesi ikincisi ise Türkiye hava sahasındaki trafiğin yönetimidir. Bunları bir arada yapmak oldukça zor bir iştir. Bu havaalanlarını işletirken tüm hava tarafı ve kara tarafı dediğimiz nizamiyeden tutun da otoparkına kadar biz ilgileniyoruz ya da bizim belirlediğimiz şirketler ilgileniyor. Ülke çapındaki bu hizmeti 8 bin 300 çalışanımla birlikte veriyoruz’.dedi.

İsmet Kösoğlu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem