İstanbul için yağmur ve fırtına uyarısı!

İstanbul ve Marmara'nın doğusunda kuvvetli poyraz fırtınası ile sürekli yağış uyarısında bulunuldu.

  Kütahya'da da devam eden kar yağışı Cuma öğleden sonraya kadar sürecek. Bolu'da ise kar yağışı hayatı ve trafiği olumsuz etkiliyor.

  Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara'nın doğusunda kuvvetli poyraz fırtınası ve sürekli yağışlar için vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı. Meteoroloji'ye göre Marmara'ya 25-50 milimetre arasında yağış düşmesi beklenirken, kuvvetli poyraz hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.

  Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinde başlayacak yağışın, geceye kadar aralıksız ve kuvvetli poyraz fırtınasıyla devam etmesi, metrekareye 25-50 milimetre arasında yağış düşmesi bekleniyor.

Fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BOLU'DA KAR YAĞIŞI

  D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde dün başlayan kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Kar kalınlığı Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak bölgelerinde 30 santimetreye ulaştı. Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan'da sona ermesi nedeniyle araçlarında bu lastiklerden bulunmayan sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

  Bölgede Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri ise Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri uyardı.

AFYON-ANTALYA YOLU TRAFİĞE AÇILDI

  Dün akşam saatlerinde etkili olan ve şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar-Antalya karayolunun Antalya’ya gidiş istikameti ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Afyonkarahisar-Antalya karayolu, ekiplerin çalışmaları sonucu yeniden trafiğe açıldı.

CUMA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ SÜRECEK

  Kütahya'da da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışın gece boyu devam etmesi bekleniyor. Kuzey rüzgarlarının da eşlik etmesi beklenen edilen kar yağışının, cuma öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yörede hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 2 derece, perşembe ve cuma günü ise 3 derece tahmin ediliyor.

DENİZLİ-ANTALYA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

  Kar yağışı nedeniyle Denizli-Antalya Karayolu ulaşıma kapandı. Denizli'de gece başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu, tır ve çekicilerin bölgeden geçişine izin verilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu