İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Gazze'ye yardım

Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Gazze'ye 10 milyon lira yardım yapılacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda başlattığı "Gazze’ye Yardım Kampanyası"nın İstanbul ayağı start aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği’nin Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Müftülüğü koordinasyonunda yürüteceği “Gazze’ye Yardım Kampanyası”nın tanıtım töreni, İBB Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

TOPBAŞ: İNSANLIK ÖLÜYOR

Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, Gazze’de yüzyılın vahşeti yaşandığını belirterek, şunları söyledi;

"İnsanlık ölüyor, ama maalesef insanlar seyrediyor. Dünyanın vicdanı kanıyor. Bu yüzyılımızda bir vahşet yaşanmakta. Dünyanın vicdanı kanıyor ve insanlık ölüyor. 21. yüzyıla gelmemize rağmen ve teknoloji geliştikçe maalesef zulüm artıyor. Zulümle abad olunmaz.
10 MİLYON LİRA İLE KAMPANYAYA KATILIYORUZ

Gazze şu an her şeye muhtaç, duaya muhtaç. Ekmeğe, suya, tıbbi yardıma muhtaç. Yardımlarımıza ihtiyaçları var. Başbakanlığımız Gazze’ye yardım kampanyası başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı koordine edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 10 milyon lira ile kampanyaya katılıyoruz. Tüm ilçe belediyemizin de katılımını bekliyoruz. Herkesi kampanyaya katılmaya çağırıyorum. Bugün aziz milletimizin yardımını, himmetini bekliyoruz. Osmanlı Payitahtı olan İstanbul’a, bu coğrafyada uzun yıllar etkili olmuş bir şehir olarak çok farklı bakılıyor. Diliyorum ki kan ve gözyaşı bitsin."


"HÜZÜN İÇERİSİNDE BU KAMPANYAYI BAŞLATIYORUZ"

Kadir Topbaş'tan sonra açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün insanlık adına çok önemli bir kampanyanın başlangıcını yaptığını belirterek, Gazze’de yaşananların hepimize çok büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi.

"Hüzün içerisinde bu kampanyayı başlatıyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramında hiçbir hedef ayrımı yapılmaksızın atılan bombalar 2 bine yakın sivil insanın ölmesine ve 10 binin üzerinde insanın yaralanmasına sebep olmuştur."
BANKA HESABINDAN YA DA SMS'LE BAĞIŞTA BULUNULABİLİYOR

Gazze’ye Yardım Kampanyası'na destek olmak isteyen vatandaşlar, bankaların ilgili hesaplarına bağışta bulunabilecek ya da bütün GSM operatörlerinden “Gazze” yazarak 2851’e mesaj göndererek 5 lira bağış yapabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?