İş Görmede Kültürün Önemi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi tarafından düzenlenen ‘Müstakil Düşünceler’ toplantısının bu ayki konuğu Rize Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halis Demir oldu.

MÜSİAD Rize Şubesi konferans salonunda MÜSİAD üyeleri ve Gençlik Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Doç. Dr. Halis Demir, toplumsal kültür, örgüt kültürü ve iş görme anlayışı konularında geniş bilgiler verdi.

Doç Dr. Halis Demir, evrensel düzeyde geçerli olduğu ileri sürülen ve tümüyle batı kaynaklı olan yönetim teorileri, yaklaşım ve teknikleri yerine; yerel özellikleri dikkate alan bir iş görme anlayışının kurulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İş görme tekniklerinin belirlenmesinde yerel kültürün önemli olduğunu kaydeden Doç. Demir, “Kültürel varsayımlar, bu ortak özellikler, insanların değerlerinde, davranış normlarında, sanat eserlerinde ve bütün hayat alanlarında kendini açıkça gösterir” dedi.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda Demir, katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Toplantının son bölümünde MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, Doç. Dr. Halis Demir’e günün anısı olarak özel tasarlanmış işlemeli cam vazo hediye etti.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu