İngiliz Basını: Suriye Saldırısı Yıldırım Bir Baskın İle Başlayacak

Telegraph gazetesi, Suriye'ye yapılacak olası askeri müdahalenin ayrıntılarını yazdı.

Telegraph, Suriye'ye beklenen askeri müdahale ile ilgili "Saldırı muhtemelen 100'den fazla füzenin atılacağı 48 saatlık yıldırım bir baskın ile başlayacak" derken ABD uçaklarının Kıbrıs ve Türkiye'nin güneyinden havalanabileceğini yazdı İngiliz medyası, Suriye'ye bir askeri müdahale durumunda bunun nasıl gerçekleşebileceğini yoğun biçimde tartışmayı sürdürüyor. Telegraph gazetesi, "Batı'nın bir saldırısı, muhtemelen 100'den fazla füzenin atılacağı 48 saatlık yıldırım bir baskın ile başlayacak" derken ABD uçaklarının Kıbrıs ve Türkiye'nin güneyinden havalanabileceğini yazdı. Operasyonlar için İncirlik ve İzmir'deki üslerin kullanılabileceğini öne süren Bbc ise, "gerçek misilleme riskine" dikkat çekti.

"100 FÜZE 48 SAATLİK YILDIRIM BASKIN"

İngiliz The Telegraph gazetesi, askeri ve diplomatik kaynaklara dayanarak Batı'nın "Suriye'yi cezalandırma saldırısı"nın muhtemelen 100'den fazla füzenin atılacağını 48 saatlik bir yıldırım baskın ile başlayacağını savunduğu haberinde önümüzdeki günlerde başlaması beklenen saldırıda İngiliz donanmasına ait Trafalgar türü bir denizaltının, Tomahawk füzelerini ateşlemek üzere Akdeniz'deki Amerikan savaş gemilerine katılacağını savundu.

Füzelerin Esad rejiminin komuta ve kontrol tesisleri, silah teslim merkezleri, istihbarat üsleri ve milis eğitim kamplarını yok etmek için fırlatılacağını kaydeden gazete, "ABD uçakları, Kıbrıs ve Türkiye'nin Güneyindeki hava üslerinden havalanabilir" diye yazdı.

"GERÇEK MİSİLLEME RİSKİ VAR"

BBC, birkaç gün içinde olabileceği belirtilen askeri müdahale nedeniyle halen 2 milyona ulaşan Suriyeli mülteci sayısının daha fazla artırmasından korkulduğuna dikkat çektiği haberinde "Ve gerçek bir misilleme riski var" derken bu misillemenin Suriye rejiminin ve destekçilerinden biri tarafından gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Haberde Suriye rejimini destekleyenlerin arasında Rusya ve Çin'in bulunduğu anımsatılırken "İran da tepki gösterebilir. Misilleme, bölgedeki müttefikleri veya Kıbrıs gibi yerleri vurabilir" dedi.

Batı'nın askeri müdahale sırasında sivillerin vurulmaması için çok dikkatli olması gerekeceğini vurgulayan Bbc, Suriye müdahalesi için kullanılabileceği güçlere değinirken de "Türkiye'deki İncirlik ve İzmir'deki üsler baskınlar için kullanılabilir" sözlerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?