İkinci turda 'istikrara varım' diyenle hükümet kurulacak

Başbakan Davutoğlu koalisyon turlarına yarın başlıyor. İlk turda muhalefeti dinleyecek olan Davutoğlu ikinci turu 'varım' diyenle yapacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turlarına yarın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayacak. Davutoğlu'nun en büyük hassasiyeti ise 13 yıllık istikrarın bozulmaması. Bu amaçla, AK Partili kurmaylarca oluşturulan komisyonlarda, seçim sürecindeki uçuk vaatlere karşı da bir dosya hazırlandı.

Davutoğlu, yarın Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü Devlet Bahçeli, çarşamba günü de Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşmelerine "kurmay heyeti"yle gidecek. İlk görüşmelerde "koalisyon şartları" değil, "niyetler" sorulacak.

Bayram sonrası ikinci tur ise CHP veya MHP'den "varız" diyenlerle yapılacak. Kırmızı çizgiler ve ilkeler bu turda görüşülecek.

Turlarda altı çizilecek temel hedef ise "istikrar".

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye Basın Federasyonu Kuruldu
AFAD Açıkladı: Bursa Nilüfer'de 4 Büyüklüğünde Deprem
Elektrik Faturalarında Yeni Dönem 1 Şubat'ta Başlıyor
Merkez bankası faizi düşürdü
Bolu yangınında yaralıların durumu nedir ?