Hulusi Akar'dan kanıt isteyen ABD'li generale okkalı yanıt

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte TBMM’de bombalanan yerleri gezerken ilginç bir diyalog yaşadı.

 Gördüklerine rağmen ABD Genelkurmay Başkanı Fethullah Gülen'in iadesinden söz açılınca "kanıt istedi".

İade konusunun kendisiyle doğrudan ilişkili olmadığını belirten Dunford “konu Amerikan hukuku ve adelet sistemi içerisinde gerekli kanıtlar doğrultusunda ele alınacaktır” ifadelerini kullandı.
 
HULUSİ AKAR'IN YANITI
 
Orgeneral Dunford’un bu sözleri üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tepki dolu bir şekilde kendini gösterdi. Akar, “Daha ne kanıtı, kanıt benim” diyerek karşılık verdi.


 
GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜRELİM DEMİŞLERDİ
 
ABD'li generela 'kanıt benim' diyen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, FETÖ'cülerin doğrudan hedefi olmuştu. O gece Hulusi Akar'ı 'şiddet' yoluyla ikna edemeyeceklerini gören FETÖ cuntacıları onu Fethullah Gülen ile görüştürmeyi önermişlerdi. Hulusi Akar "Kanıt benim" derken işte bunu kastediyordu.
HULUSİ AKAR İLE ARKADAŞIZ!
 
Türk askeri ile Afganistan’da beraber çalıştıklarını, Akar ile geçmişten beri tanıştıklarını, arkadaş olduklarını ve yıllardır birlikte çalıştıklarını kaydeden Dunford, Meclis’e saldırının kabul edilemez, terörist bir saldırı olduğunu kaydetti.


 
MECLİS'İN HALİ
 
Meclis’in bombalanan yerlerini gezerken üzüntüsünü ifade eden Dunford, olaylar sırasında sokaklara dökülen Türk halkının gösterdiği cesaretin de takdirle karşılanması gerektiğini ifade etti. Dunford, “Meclis’in bombalanırken milletvekillerinin cesurca çalışması, ayakta olmanız cesurca ve çok etkileyici” değerlendirmesinde bulundu. Dunford, Kahraman’ın darbeciler için “bunlar üniforma içerisindeki teröristlerdir” sözlerini onaylar nitelikte ifadeler kullandı.
Dunford “Terör saldırıları kabul edilemez. Türkiye ile terörle mücadele işbirliğimiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu