Hayati Yazıcı Hakkındaki İddialara Cevap Verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Çay TV’de Hasan Yavuz Bakır’ın sunduğu “Perspektif” programına konuk oldu. Yazıcı gündemi değerlendirirken hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı :”Türkiye’de maalesef bazı kesimler var kötü haberi kötü sözü araştırmadan bazılarının istediği gibi hızlı bir şekilde yayanlar var. Birisi alıyor sizin bir söyleminizi bütününe bakmadan bir kelimeyi oradan cımbızla alıyor onun üzerine uydurma bir hüküm cümlesi kuruyor ve bunu yayıyor. Bunu maksatlı yapanlar var. Benimle ilgili yapılan yayınların tamamı maksatlı. Nelerin yapıldığı bunların arkasında kim olduğu bunların kimin organize ettiğine ilişkin  bilgi sahibiyim. Bunların yeri zamanı geldiğinde elbette ki hesap soracağım hesabını verecekle. Yargı konusu olabilecekleri zaten avukat arkadaşımıza talimat verdim yargıya taşıyacaklar. Dedi.

“BİZDE FETÖ’CÜ OLMAZ CÜMLESİNİ KULLANMADIM”

Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında çıkan haberle ilgili değerlendirmede bulunan Yazıcı “AK Parti’de FETÖ’cü olmaz” başlıklı haberin doğru olmadığını belirterek konuya açıklık getirdi. Yazıcı “bir gazeteci arkadaşım beni aradı sayın Kılıçdaroğlu’nun beyanatı ile ilgili görüşümü sordu. İlk defa duydum. Darbe girişiminin bir de siyası ayağı ile alakalı bir defter olduğundan bahsetmiş. Ne diyorsunuz ilk defa sizden duyuyorum şayet bu doğruysa böyle bir listeleme varsa buda gerçek ise onlar tarafından yapılmış bir belge ise biz zaten iktidardayız. İktidarda olan iktidar peşinde koşmaz o zaman bunu muhalefette aramak lazım dedim. Böyle esprili bir değerlendirme oldu. Sonra teşkilatlarımızla ilgili FETÖ terör örgütüne yönelik teşkilatlarınızda sızma var mı yok mu belediyelerde il genel meclisin arasında bunlara ilişkin soru yöneltti bende bu çerçevede bir konuşma yaptım bunu habere dönüştürmüş baktım ki orda bir başlık koymuş “bizde FETÖ’cü olmaz”. Ben bunu kullanmadım ben bunu kullansam oda habere dönüştürse hiçbir itirazım olmaz. Derim ki bu bir yanlış anlaşılmaya konu oluyor oraya bir düzeltme yaparım kullanmadığım bir şey kullanıldığı için tepki gösterdim dedi.

YAZICI :”BİZİM PARTİMİZİN BİR DURUŞU VAR”

FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası yaşamam süreçteki karışıklığa değinen Yazıcı :” Bizim partimiz ilkeli disiplin kuralları var olan bunlara rivayet eden bir partidir. Yanı biz nasıl ki siyasette bir duruşumuz var bu duruşumuzun temsilcisi konumunda Cumhurbaşkanımızı liderimizi gösteriyorsak Partimizin de duruşu var. Bizim parti içi  demokrasi anlayışımız şu sorunları konuları partimizin yetkili organlarında müzakere etmede herkesin onu açıktır TBMM gurubu var orada konuşursunuz MKYK var orada konuşursunuz MYK var orada konuşursunuz bu kurumların üyesi olmayan arkadaşlar parti ile alakalı ellerinde bilgi belge ulaşması halinde ne yetkili görevli yere getirecek. Bana getirecek örneğin ben gereğini yapmadım diyelim getirecek genel başkana diyecek ki bak ben bunu getirdim Hayati Yazıcı’ya şunu şunu verdim sesi sedası çıkmıyor hiçbir ilerleme yok gidecek ona verecek dedi.

YAZICI “ADİ BİR İFTİRA HESABINI SORACAĞIM”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ”Conrad Otel’de Zekeriya Öz ile özel görüşme yaptı” diye yazanlardan hesabını socağını belirterek bu alçakça vahşice bir iftiradır dedi. Yazıcı:” Sosyal medyada çok büyük alçaklık yapanlar var ben Zekeriya Öz ile bir dakika, bir saniye bir araya gelmişliğim yok.  Elini tuttuğum yok. Medyadan tanıyorum onu tanıdığım günden bu yana da o zaman Ergenekon , Balyoz la alakalı süreçleri hukukçu olmamdan dolası ile ve elbette ki darbe kapsamında yürütülen soruşturmada olması dolayısıyla çok yakından takip ettim. Çok riskli görüyordum sıra dışı megaloman tarzda olduğu kanaati var bende bunu da o süreçlerde paylaştım. Çok özel görüşmelerde bunu paylaştım kaygılarımı da ilettim. Şimdi kalkmış birisi bir şey yazıyor. Hesap soracağım ondan bedelini ödeyecek. Efendim işte 17-25 aralıktan sonra yer veriyor Conrad otelde ne konuştunuz. Bu alçakça vahşice adi bir iftira bunun hesabını soracağım

 

“FETÖ ÖRGÜTÜ İÇİMİZDE DAL BUDAK SARMIŞ”

Biz önemli bir ülkeyiz dünya coğrafyasının çok önemli bir stratejik bir yerindeyiz yıllardır da terörle başımız belada PKK terör örgütü diyoruz birde FETÖ Terör örgütü bunlarda içimizde dal budak sarmış bunlarla mücadele ediyoruz. Bir ülkenin elbette komşu ülkelerle ilişkileri komşu ülkelerin birlik ve düzeni diğer ülkenin güvenliği bakımından son derece önemlidir. Daha önce bunları ele başı Suriye’deydi. Suriye’de çatışmalar devam ediyor. Bizim talebimiz başından bu yana şimdi ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Türkiye ile Suriye Arasında bir güvenli bölge oluşturalım  bunu her defasında dile getirdik. Suriye’de çatışma ortamından dolayı hayati tehlikeye düşmüş insanların sığınacağı yer neresi Türkiye’ye gelecek. Bir göç sorunu oluştu bu göç sorununu Türkiye tek başına bunu üstlendi. Israr ettiğimiz halde bu tampon bölgesini oluşturamadık. Tampon bölge oluşturduğumuzda uçuşa yasak bölge olduğunda Türkiye ve Avrupa’ya göç etmiş göçmenler için geriye dönüş imkanı sağlayağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu