Hacılar artık Çaykur çayı içecek

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerindeki Pazar paylarını 500 ton daha artırmayı hedeflediklerini söyledi.

ÇAYKUR olarak yeni pazarlara açılmayı hedeflediklerini ifade eden Sütlüoğlu, İngiltere pazarına girdiklerini Avrupa’daki pazar paylarını ise büyütme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Sütlüoğlu, “Bu yıl 500 ton daha pazarımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Suudi Arabistan’ın başkenti Cidde’ye ziyaretimiz olmuştu. Bu ziyaretimizin ardından burada bayi oluşturduk. Buraya ilk çayımızı gönderdik. Arabistan ile çay ticaretimiz başladı. Bu önemli bir gelişmedir. Çünkü çok yoğun hacılarımızın gittiği Arabistan’da yabancı menşeli çayları içmek zorunda kalmaları şikayetleri ile karşılaşıyorduk. Aynı zamanda bizim hacılarımız dışında Suudi Arabistan Ciddi çay pazarıdır. Arap dünyası da ciddi çay pazarıdır. Bu arada Filipinlerde bir fuar yapıldı. Filipinlerdeki fuara da Singapur bayiimizi gönderdik.  Filipinler’ ede alt yapı oluşturarak çay vermeye gayret ediyoruz. İlk adımlarımı artık. Yeni pazar bulmak yeni bağlantılar kurmak hiç olmadığımız bir yere çay satmaya başlamak kolay değil. Biz bu çalışmalarımız sürdüreceğiz ve dış fuarlara katılmaya devam edeceğiz.”


ORGANİK ÇAY ÇOK ÖNEMLİ

Çayın geleceğinin kaliteye bağlı olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, “Kalite de yaprakla başlıyor. Eshafa uygun ve çay fidanını zedelemeden sağlığını bozmayacak şekilde çay toplanması lazım. Çayın geleceğinin kurtarılması ve dünya pazarlarına açılması ve daha çok dış pazarlara çay satmamız açısından bölgemizin doğal yapısının yeniden tesisi bozulan doğal yapısının restorasyonu açısından da organik çay çok önemli. Bu kapsamda organik gübre çalışmalarımızı yaptık ve sonuçlarını takip ediyoruz. Birinci sürgünde sonuçlar iyiydi. İkinci sürgünde de iyi görünüyor. Bunların sonucun 3’üncü sürgünde daha iyi göreceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem