Geçen Yıla Göre Alınan Yaş Yaprak Daha Fazla

Çay işletmeleri genel müdürlüğü tarafından 9 mayıs 2012 yılında açılan kampanya ile birlikte vatandaşlar çay bahçelerine girerek yaş yaprağı taze taze toplayarak alım yerlerine getirmeye başlamıştı.

Mevsim şartlarından dolayı erkan başlayan kampanya ile birlikte bazı sıkıntılar yaşanmaya başlamış ve vatandaşlar uygulanan kontenjandan dolayı çay kura çaylarını satmakta güçlük çekip bazı özel sektör firmaların düşük fiyat politikası ile karşı karşıya kalmıştı. Devam eden bu sıkıntılı süreçte seslerini duyurmaya kararlı olan üreticiler Çaykur’un önemine her zaman duyarlılık gösterirken sorunların çözülüp çayını rahat satmak istemesi ise en büyük arzu ve isteği.
Şimdilerdeki durum bunu gösterirken geçen yıl Çaykur kampanyayı 20 mayıs tarihinde açmış ve 24 mayıs gününe kadar 764 ton yaş yaprak alımı gerçekleştirip mayıs sonu itibari ile de 38 bin ton yaş yaprak alımı gerçekleştirmişti. Bu sene ise kampanyayı 9 mayıs tarihinde açan Çaykur 24 mayıs gününe kadar toplamda 79.bin ton yaş yaprak alımı gerçekleştirdi ve ilk sürgün alım planlaması ise 200 ile 210 bin arasında öngörülüyor
Rakamlara bakıldığında geç açılan geçen yıldan mayıs sonu alımı 38.bin ton iken bu sene mayıs 24’e kadar gerçekleşen yaş yaprak miktarı ise 79 bin tonlara kadar çıkmış durumda
Üreticiden planladığı yaş yaprağı almayı taahhüt eden çay kur bütün aksaklıklara rağmen alımlarına devam ederken üreticinin en büyük isteği ise düşük fiyattan bazı özel sektör firmalarının çay alım politikasına son vermesi yönünde.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu