Esnaf Odalarından Mayi`ye Tebrik

Rize Esnaf Odaları Başkanları, geçtiğimiz günlerde düzenlenen kongreyle yeniden MHP İl Başkanlığına seçilen Zeki Mayi ve ekibini ağırladı.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan il kongresi ile yeniden başkanlığa seçilen S.Zeki Mayi, Rize Esnaf Odaları başkanları ile  kahvaltıda  bir araya gelerek, Rize’nin sorunları ile alakalı fikir alışverişinde bulundu.

Rize Elektronikçiler Odası Yönetim Kurulu üyesi Kazım Cevahir’in organize ettiği sohbet ve kahvaltılı toplantıya Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Başkanı Güven Aksoy ve Rize’de Şoförler Odası başkanı Muzaffer Turan, Madeni Sanatkarlar Başkan Yardımcısı Selim Poryaz, Berberler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan, kahveciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkan Yardımcısı Gökay İnan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Salih Zeki Mayi, Rize Ocak Başkanı Recep Bakırcı, Fındıklı İlçe Başkanı  Sohan Köseoğlu, Merkez İlçe Başkanı Harun Öksüz ve davetliler katıldı.

 Rize`de siyasetin zorluğuna değinen Milliyetçi Hareket partisi İl Başkanı Salih Zeki Mayi,  "Siyasetin gerektirdiği bazı sorumluluklar var. Biz bunları yıllardır yapıyoruz. Rize`nin yıllardır mecliste iki başbakanı var. Biz her zaman duruşumuzu koruyarak, Rize`nin menfaatleri doğrultusunda doğru bildiğimizi konuşmaktan sakınmadık. Rizeliler olarak siyasetin içinde yer almamız hem ilimize hem de ülkemize menfaat sağlamaktadır. Rize`de siyaset yaptığımız için Rize`nin sorunları bizim sorunlarımızdır.  Hükümetin yaptığı yatırımlardan ilimiz ne kadar pay alıyor bunu biz her daim sorguluyoruz. Birileri çıkıp Rize`yi marka şehir, Mega kent yapacağız diyorlar. Yaptıkları ortada değil mi? Hiç olmadık yerlerde havaalanları yapılıyor. Rize il sınırlarında Rize ve Artvin’e hizmet edecek bir havaalanı artık ihtiyaç olmuştur. Bununla ilgili de ne yazık ki bir girişim ve gelişme yok. Ordu-Giresun arası yapılan deniz dolgusu havaalanı Rize de neden olmasın? Öte yandan yapılması planlanan demiryolu ağında Rize`nin ismi olamaması hangi mantığa sığabilir? Bizim  çocuklarımıza bırakacak bir mirasımız yok. Onlara bu bölgede yaşanabilecek bir şehir ve rahat bir ekonomi bırakmak istiyoruz. Bunun mücadelesini verdik, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

 Rize`nin en büyük değerinin çay olduğunu da belirten Mayi; " Çayın acilen özel ticaret statüsüne alınarak değerlenmesi gerekiyor. Dünyada çay üreten 45 ülke var. Bizim çayımız her yönüyle farklı. Değerinin korunması için çayın özel statü içine alınması şart. Yoksa çayımızın bir önemi kalmaz. Şimdiye kadar çaylık alanların ruhsatlanması için birçok kez çağrımızı yaptık, nihayet sesimizi duyurabildik. Artık tüm çaylık alanlar ruhsatlandırılıyor. Rize için faydalı her konuyu gündeme getirip takip etmeye devam edeceğiz. Siyasetçiyi yönlendirmezsek o kendi bildiğini okur. Dolayısıyla faydalı işler çıkmayabilir. Rize’nin menfaatleri için siz esnaf başkanlarımız ile beraber birlik olup mücadele edeceğiz" dedi.





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu