Erdoğan: ODTÜ'de oynanan oyunun farkındayız

Başbakan Erdoğan, ODTÜ'de yaşananlarla ilgili ASO'daki törende konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ASO 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ASO 49. Yıl Ödül töreninde yaptığı konuşmada ODTÜ'de yaşanan olaylara da değindi.

Gençliğin elinde döner bıçağı değil, taş değil bilgisayar görmek istediklerini belirten Başbakan Erdoğan, geçmişte öğrenciler üzerinden bir takım oyunlar oynandığını ve öğrencilerin maşa olarak kullanıldığını ileri sürdü.

 

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Artık Göktürk 2 uydusundan görüntüler bize geliyor. KKTC'deki Türk bayrağını almışlar. Girne limanını görebiliyoruz. Ülkemizle ilgili görüntüler gelmeye başladı. 

MEDYA BU SEVİNCİ NE ZAMAN PAYLAŞACAK

O gün TÜBİTAK'ın merkezinde tarihi bir olay yaşanırken ne yazık ki Türkiye'de 10 gündür başka bir konu konuşuluyor. ODTÜ'de gerçekleştirilen protesto tam 10 gündür Türkiye'nin gündemini işgal ediyor. Göktürk 2 sadece canlı yayında verildi o kadar. Yahu bu ülke için ilk. Bilimse bilim teknoloji ise teknoloji sen bununla övünmeyeceksin de neyle övüneceksin? Siz bu ülkenin sevincini paylaşmak için acaba ne zaman adımlar atacaksınız. Aziz milletimizin bu iki fotoğrafı gözlerinde canlandırmasını rica ediyorum. Bir tarafta uzaya gönderilen bir uydu var.

UYDUMUZU EN KISA ZAMANDA TÜRKİYE'DEN FIRLATACAĞIZ

Artık en kısa zamanda Türkiye'den fırlatacağız. Akdeniz'den Karadeniz'den fırlatacağız.

Tarih öncesinin silahı olarak gösterilen sapanla polise demir leblebi atılıyor. Polis düşman oluyor. Ertesi gün köşe yazarları utanmadan polisler biber gazı sıktı diyor. Sadece demir leblebi yok taşlar molotoflar ve bir taraftan da kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor. 

ÜNİVERSİTEDE 'NASIL MOLOTOF YAPILIR'I MI ÖĞRETTİLER

Bu okulun öğretmenleri bu öğrencilere bunu mu öğretti. Molotof nasıl yapılır nasıl atılır onu mu öğrettiler? Biz de öğrencilik yaptık kimsenin burnunu kanatmadık. Kendi yönetimimde olan bütün arkadaşlarımın da burnunun kanamaması için çabaladım. Birçok şeylere uğradık, ama sabırla göğüs gerdik. Şu anda da bunu yapıyoruz. Siz elinde döner bıçağı olan, elinde molotof olan değil, elinde bilgisayar olan gençlik olacaksınız. Siz fikrinizle düşüncenizle mücadele edin. Sadece ODTÜ'nün öğrencileriyle değil, dışarıdan gelen öğrencilerle adımlar atılıyor. Milletimiz nefesini tutmuş uydumuzu izlerken birçokları gözyaşlarına boğulurken, taşlar tahtalar molotoflarla polisimize saldırıyorlar. Sözde öğrencilerin sırtını sıvazlayan üniversite öğretim görevlileri hakkında diyeceklerimi dedim. 

ÜNİVERSİTE EYLEMLERİNİN ÇOK DA TEMİZ OLMAYAN BİR GEÇMİŞİ VAR

10 gündür o medya kuruluşları şiddet gösterenlerin sırtını sıvazlıyorlar. Sosyal medyada avukatlık yapılıyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bu şiddeti övüyor CHP lideri. Bizim milletçe bu tavrın üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor. Üniversite öğrenci eylemlerinin çok da temiz olmayan bir geçmişi var. 1836 yılında ilk olarak çıktı. Öğrenciler bir malzeme bir araç olarak piyasaya sürüldü. 1950'ye kadar öğrenciler tek parti yönetiminin politikalarını desteklemek için nümayişe takviye edilirdi. 1970'lerde bizzat benim neslimden birçok arkadaşım da kamplara bölünen öğrencileri gördü. Anadolu'dan gelmiş aynı sosyal tabakadan gelen iki öğrenci biri sağcıların eline biri solcuların eline düşüyor. Biz bunları yaşadık. 12 Eylül'de Mamak'ta bir araya gelen öğrenciler yanlışlarını burada gördüler. Ondan sonra bir kısmı arkadaş oldu. 

BİR NESLİN HAYATLARIYLA OYNADILAR

Türkiye'de bu kadar acı olaylar yaşanmışken CHP'nin geçmişteki gibi şiddeti tasvip etmesi büyük bir sorumsuzluktur diyorlar. Değiştik diyorlar, geçmişi bırak diyorlar iyi de bu yaptığınız ne! Bir neslin hayatlarıyla oynayanlar tarihten hiç ders çıkarmadan aynı tehlikeli oyunu oynuyor. CHP her fırsatta sokak sokak direniş çağrısı yapıyor. BDP nasıl masum çocukların eline taş verip polisin üzerine sürüp onların arkasına saklanıyorsa, CHP de aynısını yapıyor. Bu senaryo bayat bir senaryodur. Bu zihniyet yine aynı metodu izliyor, ama buna milletimiz ne de biz izin vermeyiz. Bu ülkede her şey sandıkta olur: Alabiliyorsan sandıkta al. Hükümetle hesabı olan varsa sandıkta hesap görsün. Bu millet hükümete 4 yıl çalış dedi buna saygı duyacaksın. Buna saygı duymak zorundasın. 

"BU İŞİN LAMI CİMİ YOK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün 2012 yılını ''kendileri için final yılı'' ilan ettiğini anımsatarak, ''Ama şimdi final yılı olmadığını gördüler. Şimdi diyorlar ki 'Finali bir yıl daha erteledik'. Avucunuzu yalayacaksınız. Siz bu ülkede, bizimle final falan yapamazsınız, yapamazsınız. Ya insan gibi yaşar, bu milletin içinde barınırsınız ya da kendinize yaşayacak başka ülkeler bulursunuz. Veyahut da ebediyen mağaralarda, inlerde kalırsınız ki biz sizi inlerinizde de bulacağız. Bu işin lamı cimi yok'' dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu