Doğan:'Ramazan, Tevbe Ayıdır'

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Ramazan ayı boyunca nerede bir insan varsa, oraya din hizmetlerini ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize İl Müftülüğü olarak hazırladıkları el broşüründe Ramazanın önemini anlatan, Ramazan ve oruçla ilgili sure ve ayetlerin yer aldığı ve Peygamber efendimizin hadislerini içeren binlerce el broşürünü her camide cuma namazı sonrası cemaatte dağıttıkları ifade etti.   Ramazan ayı boyunca nerede bir insan varsa, oraya din hizmetlerini ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Rize İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, ”Ramazan oruç ayıdır. Melekler hep oruçludurlar. Demek ki oruçta, insanı meleğe yaklaştıran bir güç var. Ramazan aynı zaman da Kur’an ayıdır. Kur’an bu ayda indirilmiştir ve Allah’ın insanlığa armağan ettiği, büyük bir medeniyetin ulu kitabıdır. Ramazan, namaz ayıdır. Teravih namazı bu aya ait bir ibadettir. Müminin miracı olan namaz, Ramazan da daha bir anlamlıdır. Oruçla namaz ararsında büyük bir yakınlık vardır. Ramazan, İyilik ayıdır. Fıtra bu ayda verilir. İhtiyaç sahiplerine yardımlar bu ayda daha fazla yapılır. Daha fazla sevap alınır. Ramazan, Tevbe ayıdır. Kendinden uzaklaşan insanın kendine dönüşü, kendine gelişi, kendini buluşudur ramazan ayı. Tevbe, kötülükten iyiliğe, şerden hayra, hatadan doğruya, günahtan sevaba, isyandan itaate, şeytandan Allah’a dönmek demektir. O nedenle, peygamber efendimiz buyurdu ki,” Müminler birbirlerini sevme, birbirlerine merhamet etme ve birbirlerine şefkatli olmada bir beden gibidirler. Bedenin bir organı rahatsız olsa, vücudun kalan diğer organlarda ateşlenir ve uykusuz kalır.”demiştir. Demek ki, ramazan, oruç ayının yanında, Kur’an, namaz, iyilik ve tövbe ayıdır.”diye konuştu.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem