Doğal Yaşam Müzesi Son Aşamada

Rize'nin Çayeli ilçesinde kurulan “Doğal Yaşam Müzesi” için son aşamaya gelindi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölüm Başkanı Prof. Bengi Bugay ve beraberindeki akademik personel Kaya Koçer, Fatoş Öztürk, Nihan Şen, Başak Özdoğan tarafından yürütülen çalışmalar da son aşamaya gelindi.
Çayeli’ni ziyaret edecek olan yerli, yabancı turistlere ve gelecek nesillere görsel olarak anlatılacak Doğal Yaşam Müzesinde kendi istedikleri isimlerle sergilenecek eşyaların müzeye bağışlanması özellikle istendi.
Doğal Yaşama Müzesi ile birlikte Çayeli’nde son zamanlarda evlerde ve camilerde artan tadilatlarda elimizde bulunan tarihi eserlerin geleceğe aktarılmasında ciddi kayıplar yaşanmaktadır. Bu Müze ile birlikte bu eserlere sahip çıkılacak bir yere kavuşmuş olunuyor.
Doğal Yaşam Müzesi için her türlü gelenek, göreneklerimize ait tarihi özellikleri olan eşyaları, bağışlayanın adıyla burada sergilenirken Genel Envanter Fişi ve Eser Envanter Defterine kayıtları yapılarak alındı makbuzuyla birlikte eserin kimlik kartı oluşturulmuş olacak.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem