Diyanet İşleri Başkanı: Zekat parasıyla TV kurulamaz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İstanbul'da Zekat Sorunları Toplantısında açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İstanbul'da Zekat Sorunları Toplantısında konuştu. Görmez yaptığı açıklamada; ''Zekat müessesesinin temellerini değiştirerek fakirliği ve yoksulluğu ortadan kaldırma ve azaltma amacını bir tarafa bırakarak, zekatı kendi düşüncemizin, dünya görüşümüzün, güç ve çoğaltma tutkumuzun bir aracı haline getirmek hem Allah’ın hududuna hem de fakir kullarının hukukuna alenen tecavüzdür." diye konuştu.

"ZEKATLA İSLAMIN REKLAMI YAPILAMAZ"

Görmez; "Buna göre Afrika’da açlıktan ölen insanların hakkıyla cami yapılmaz. Zekat paralarıyla okul, köprü, han, hamam yapılmaz. Suriye’de ot kaynatarak hayatta kalmaya çalışan kadınların, çocukların hakkıyla fi sebilillah maddesine zorlama teville gazete çıkarılamaz, TV kanalları kurulamaz. İslâm'ın da olsa reklamı, propagandası yapılamaz." dedi.

'"ELVAN'A ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM"

"Aç komşularımızı ihmal ederek öksüzleri ve yetimleri muhtaç bırakarak zekatla kendi teşekküllerimizin gelişmesini önceleyemeyiz'' diyen Görmez, sözlerini, ''Dün kaybettiğimiz gencimize, Berkin Elvan kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hiçbir gencimize, annemize, babamıza bu tür acılar yaşatmasın. Allah bu topraklarda milletin fertleri arasında barışı ve huzuru eksik etmesin." diye noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?