Dere Üstünde Çay Kefyi

Rize'nin İkizdere ilçesinde bir restoranın, derenin iki yakası arasına gerili çelik halatlar üzerine kurduğu platforma oturan müşteriler, bir yandan çaylarını yudumluyor, bir yandan da derenin sesine ve akıntısına kapılarak hayallere...

Rize'nin İkizdere ilçesinde bir restoranın, derenin iki yakası arasına gerili çelik halatlar üzerine kurduğu platforma oturan müşteriler, bir yandan çaylarını yudumluyor, bir yandan da derenin sesine ve akıntısına kapılarak hayallere dalıyor.

'Hancı'nın Yeri' isimli restoran, İkizdere Deresi üzerine gerili eski köprüye ait çelik halatlar üzerine 4 metrekarelik iki kişinin oturabileceği platform yaptı. Derenin tam ortasında, Sudan 4 metre yüksekte platforma oturan müşteriler, bir yandan deredeki akıntıları seyredip su sesine kulak kabartırken bir yandan da çaylarını yudumluyor.

İlçeye bağlı Gürdere köyü mevkiindeki Osman Tozkoparan'a ait 'Hancı'nın Yeri' isimli restorandaki ilginç oturma yeri dikkat çekiyor. İşletme sahibi, restorana gelen müşterilerinin İkizdere'nin sesini daha iyi dinleyerek akıntıyı seyretmesi için önceden asma köprü olarak kullanılan, ancak sonradan ahşap bölümleri yıkılan köprünün kalan çelik halatları üzerine ahşap platform kurdu. İki kişinin oturabildiği 4 metrekare genişliğindeki yer, dereden 4 metre yükseklikte yer alıyor. Restorana gelen müşteriler, bu alanda oturarak çay içip deredeki akıntıyı izliyor.


İşletme ortaklarından Dursun Baş, daha önce köprü olan bu bölgede kalan çelik halatlar üzerine böyle bir oturma yeri yaptıklarını belirterek, "Gelen müşterilerimiz buraya oturuyor. Kimisi balık tutuyor, kimisi akıntıyı seyrediyor. Aklımıza geldi yaptık, herhangi bir tehlikesi de yok. Her asma köprü gibi sadece biraz sallanabilir." dedi.

Cemal Demirhan adlı müşteri ise "Buraya gelenler derenin sesini dinliyor, bir bardak çay içiyor. Dere taşınca manzarası daha güzel oluyor. Yeşil, su ve balık bol. Hepsini buradan daha iyi izliyoruz." ifadesini kullandı.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem