Davutoğlu Ve Karal Yemen`de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Rize Milletvekili ve Türkiye Yemen parlamentolar arası dostluk gurubu başkanı Hasan Karal bir dizi ziyarette bulunmak üzere Yemen`e gitti.

 Yemen’in başkenti San`ada Türk Şehitliğini ziyaret eden Davutoğlu ve Karal yemen Cumhurbaşkanı  Abdurabbu mansur hadi, yemen Başbakanı el basendva ve yemen dışişleri Bakanı el kibri ile makamlarinda ayri ayri gorustukten sonra cumhur baskani mansur hadinin evinde 3 saat misafir oldular. Görüşmede Türkiye yemen ilişkileri enine boyuna masaya yatırılırken yemenin istikrarına yönelik adımlar gündeme geldi.Daha sonra yemen deki siyasi parti genel başkanlarıyla ayrı ayrı görüşen Davutoğlu ve Karal Yemen Türk okulunun San’adaki kompleksini açtı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri`nin Yemen Özel Temsilcisi Cemal Benomar`la görüştükten sonra TİKA’nın San’adaki program koordinasyon ofisini açarak Yemen programı tamamlandı

 AK Parti Rize milletvekili ve Yemen dostluk gurubu başkanı Hasan Karal hem siyasi hem diplomatik hem de manevi anlamda çok faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirerek; “sayın bakanımızla birlikte ülkemiz adına çok anlamlı bir ziyarette bulunduk. Yemenin siyasi ve idari onde gelen tüm temsilcileriyle görüştük dostluğumuzu pekiştirme bağlamında önemli adımlar attık. Öte yandan orada yüz yıl önce şehit olan dedelerimizin kabirlerini ziyaret ettik. San’adaki Türk şehitliğimizi ziyaret ettik. Anadolu insanının vatan savunması için yemen ellerine giderek nasıl şehit düştüğüne bir kere daha tanıklık etmiş olduk. Anadolu’da, anaların adına türküler yazdığı, ağıtlar yaktığı yemende, dedelerimizin mezarlarını ziyaret edip birer Fatiha okuyabilme şerefine nail olduk” dedi. Daha sonra sana Türk okulunun açılışını yaptıklarını belirten Karal; “ bir Ortadoğu ülkesinde tarihten gelen kardeşlik bağlarımızı daha da pekiştirebilecek bir okulun açılışında bulunmak gerçekten de gurur verici. Bu ve benzeri okullar sayesinde kültürel bağlarımız çok daha güçleniyor. Dışişleri bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da benzeri düşünceleri zaten ifade ettiler” şeklinde konuştu. Tabi ki Rize`yi ilgilendiren girişimlerde de bulunduklarını belirten Karal Türk çayının yemende satılabilmesi ve pazarlana bilmesi için yemen planlama Bakanıyla bizzat görüştüğünü ve bu görüşmenin de çok olumlu geçtiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?