''Davos ve Londra ortak izlenim, Türkiye yükselen pazar ve çevre bölgeleri içinde merkez olabilecek bir ülke. Nitelik taşıyan. Şu ana kadar çok sayıda yatırımcı ile görüştük. Çok büyük yatırımcılar var. Liman projelerine katılanlar var, Mitsubishi var, genel olarak Türkiye Hakkı'nda kanaatleri olumlu.
1 Kasım sonrası olumlu, uzun dönemli yatırımlar için olumlu değerlendirdiklerini söylüyorlar. Reformları yakından takip ettiklerini gördüm. İlan ettiğimiz reformların detaylarını biliyorlar. Ben de hepsine, Türk yatırımcılar gibi özel muamele göreceksiniz, hepiniz istediğiniz zaman arayabilirsiniz dedim. Japon kültüründe az rastlanan bir şey. Mitsubishi kahve istediler, bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var dedim, ikincisinin 80 dedim. O ikinciyi içmek istedi uzun yaşamak istiyorum dedi.
Bir tanesi Malezya'dan benim 20 sene öncesinden öğrencim. Toplam yatırımları iki üç milyar. On milyara çıkmadan geçer not vermem dedim.
Çevre bölgelerdeki krizler kaygılandırıyor ama o krizlerin bizim için olumlu tarafı var, oralar önemini kaybettikçe Türkiye tek güvenli liman halini alıyor. Tarihin akışını görmek isterseniz devletlere değil şehirlere bakın dedim.
İstanbul gittikçe artan bir öneme sahip. Bağdat Şam Kahire ticari merkez olma önemini kaybediyor. Atina gibi yerler ise ekonomik sorunlar sebebiyle kaybetti.
Moskova da dahil afro Avrasya merkez hattında İstanbul dışında yükselen şehir yok.
Bu da İstanbul'a dönük özel ilgiye sebebiyet veriyor. Bu hafta ilk defa Atatürk havalimanı frankfurtu geçti. İstanbul'a inen yolcu sayısı. İstanbul, Londra ve Paris'ten sonra üçüncü büyük liman oldu. Bir kasım seçimleri hepsine pozitif etki bırakmış . Herkesin aradığı istikrar güvenlik ve dinamizm.''