Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da toplu açılış töreninde konuştu.

En son Bursa'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'dan sonra şimdi de Elazığ'da toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
11 AY SONRA ELAZIĞ'A GELDİM

"Ebediyete intikal eden değerli kardeşimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin.

11 ay sonra Elazığ'a geldim. Elazığ geliştikçe gelişiyor. Bizim milletimiz ağaçtan çıkmış bir millet değil.
SİZLER BU KARDEŞİNİZİ SEÇTİNİZ

Sizler bu kardeşinizi bizzat seçtiniz. Vekiller vasıtasıyla değil bizzat seçtiniz. Oynanan oyunu biliyorsunuz biz de o zaman bir karar aldık size geldik. Siz de o zaman gereken cevabı verdiniz.

Bu mevcut sistem artık bize dar geliyor. Yeni bir yönetim sistemine ihtiyacımız var, bunun adı da başkanlık sistemidir
MİLLETİME YENİ ANAYASA SÖZÜM VAR

Şu Meclis'in haline bakın ya. Meclis'te neler oluyor yakışıyor mu? Oluyor mu? Bu doğru bir gidiş değil. Ülkemizde 1960 anayasasıyla işte böyle bir sistem kuruldu. Bu sistem huzur getirmedi bu sizde 15 16 ayda bir değişen hükümetleri getirdi. Böyle bir ülkede refah, istikrar olur mu? Ve ilk defa bu oyunu biz bozduk. Hamdolsun devam. Şimdiyse siz bize vekalet verdiniz. Biz de sizin bu vekaletinize layık olacağız. Bu sistem yamalı bohça. Bundan bir şey olmaz. Benim milletime yeni Anayasa sözüm var.
DERDİMİZ ÜZÜMÜ YEMEKTİ

Yüzde 60 çoğunluğa sahip olmamıza rağmen dedik ki her parti eşit şekilde temsil edilsin. Partimizin 300'den fazla vekilimiz vardı biz 3 kişiyle temsil edildik o komisyonda 30 vekili olan da 3 kişiyle temsil edildi. Derdimiz üzümü yemekti, bağcığı dövmek değil.
400'Ü VERİN YENİ TÜRKİYE'Yİ KURALIM

Bizim dışımızdaki 9 vekil haricindeki biz 3 konuş konuş bir yere varamadık. 60 Madde çıkardık kendileri teklif etti çıkaralım dediler hadi dedik olmaz dediler. Biri çıkıp mızıkçılık yapıyor. Şimdi diyorum ki 400'ü verin yeni Türkiye'yi kuralım, yeni anayasayı yapalım, Başkanlık sistemini kuralım, çözüm sürecine koşalım. Bunu başarmamız lazım.
ÖNÜMÜZÜ KESECEK BİR YİĞİT GÖRMEDİK

Şimdiye kadar taş üstüne taş koymayanlar bu ülkenin Cumhurbaşkanına konuşma yasağı getirmek istediler. Sen kimsin yahu? Kimsin sen?

Bizim önümüzü kesecek bir yiğit görmedik. Kafamda da kalbimde de büyük Türkiye hedefleri var. Bugün varız yarın yokuz ama bu millet ilelebet var olacaktır.
DENİZİN ALTINDAN MARMARAY'I YÜRÜTTÜK

Dedem Fatih karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmaray'ı yürüttük. Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz denizin altından.
HER ÇİÇEKTEN BAL ALIRIZ

ABD'de ne var başkanlık sistemi var? Ekonomi, demokrasi ileri mi ileri? İlla Amerika olacak değil. Her çiçekten bal alırız. Kendi sistemimizi kurarız. Arzu edilen çalışma yok ama halk da büyük bir istek var.
BİZ TEKLİFİMİZİ MİLLETE YAPIYORUZ

Türkiye için başkanlık sisteminin tam zamanıdır. Rahmet Erbakan hocamız başkanlık diyordu. Rahmet Yazıcıoğlu başkanlık diyordu.

Bizim bu teklifimize karşı çıkanlara bakıyoruz. Ne diyorlar, ne istiyorlar diye bakıyoruz. Neymiş diktatörlükmüş, padişahlıkmış. Ne diyorlar selin ağzı tutulur, elin ağzı tutulmaz. Bunlarda iş yok sadece laf var. Onun için biz teklifimizi milletimize yapıyoruz.
BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK YÜZDE 70

Başkanlık sistemine destek yüzde 70. Ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Gelin 7 Haziran seçimlerini başkanlık sistemi ve çözüm süreciyle beraber ülkemizin tarihinde bir milat yapalım.

Tüm tahriklere rağmen çözüm sürecini kararlılıkla yürütüyoruz. Bu süreç kesinlikle al ver süreci değildir."


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?