ÇAYKUR’u yıpratmak kime fayda sağlar?

Çaykur’un ekonomik ve idari yönden yıpratılması ve zayıflatılması kimlerin işine geliyor, bundan kim çıkar sağlıyor. İşte son günlerde herkesin merakla cevabını aradığı sorular.

Çay, Doğu Karadeniz’in ekonomik ve sosyolojik yapısını değiştiren en önemli faktör. ÇAYKUR yüzde elliyi aşan pazar payıyla sektörün lideri ve yönlendiricisi. Doğrudan veya dolaylı yollarla yüz binlerce vatandaşımızın ekmek kapısı, bölge ekonomisinin lokomotifi.

Son günlerde ulusal ve yerel medyaya Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu üzerinden Çaykur’u yıpratmaya ve zayıflatmaya yönelik haberler servis ediliyor. Peki Çaykur’un ekonomik ve idari yönden yıpratılması ve zayıflatılması kimlerin işine geliyor, bundan kim çıkar sağlıyor. İşte son günlerde herkesin merakla cevabını aradığı sorular.


- 1 Yılda soğuk çay pazarını %80 oranında büyütüp, 100 milyon litre satış rakamına ulaşarak çokuluslu ve Amerikan-İsrail menşeli markalara kafa tutan DİDİ’nin ortaya çıkışı ve yükselişi kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

Her türlü ürünün üretiminde rastlanabilecek doğal aksaklıkları büyük gündem maddeleri haline getirerek büyümekte olan bir markanın algısını zedelemeye çalışmak kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?


25 Şikayet /Yıl ( Didi )

60 Şikayet /Yıl ( Rakip Firma)

*Kayıtlar Şikayetvar.com sitesinden alınmıştır

- Çaykur’un marka sadakatini, kurum imajını ve Pazar performansını her geçen gün daha da artırarak en sevilen çay markası olması kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

2014 IPSOS araştırma sonuçları: ÇAYKUR açık ara Türkiye’nin en sevilen çay markası

- Çayı sahiplenen, üreticiler başta olmak üzere tüm paydaşları ile sorumluluk, verimlilik ve memnuniyet ilkeleri ışığında çalışan bir kurumu kamuoyu gözünde aşağıya çekmeye çalışmak kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Türkiye’deki çay tarımına geçici değil kökten çözümler üretmek, üreticilerin emeklerine değer katıp refah seviyesini artırmak, bölgemizin doğasını korumak ve gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak için organik tarımı destekleyen ve büyütmek için çalışan bir kurumun faaliyetlerini sağduyusuzca eleştirmek kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Yıllardır çözümsüz kalan "ruhsatsız çaylık" sorununa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da harekete geçirerek kalıcı çözüm getirmek kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Fabrikalar arası aktarma maliyetlerini düşürerek verimliliği artırmak kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Çay alım süreci için bir devrim niteliğindeki randevulu sistemle vatandaşın çayını huzur içinde, rahatlıkla satması kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Yeni yatırımlarla Çaykur’un günlük üretim kapasitesinin 6 bin 600 tondan 7 bin 600 tona çıkması kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Ülkemizin hem sağlığını hem de ekonomisini tehdit eden kaçak çay ile mücadelede aktif sorumluluk üstlenen Çaykur’un kaçak çay ile mücadelesi kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Çaykur 2013 yılından bu yana, kaçak çayın yoğun olarak tüketildiği Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz Bölgesi’nde Çaykur’un satışlarını iki katına çıkması kime fayda sağlar, kimi rahatsız eder?

- Muhalefet partilerinin il başkanlarının bile övgüyle söz ettiği tüm bu olumlu gelişmeleri göz ardı edip ÇAYKUR’u yıpratmaya çalışmak, yıpratmaya çalışanları desteklemek kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

- Sayıştay raporlarını çarpıtarak kamuoyunda algı operasyonu yapmak kime fayda sağlar?

- Çaykur’un yıllık çay satışlarını 110 bin tonlardan 130 bin tonlara, 2014 yılında da 150 bin tonlar gibi tarihi rekora taşıması kime fayda sağlar, kimleri rahatsız eder?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?