Paliç, yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un günlük 6 bin 700 ton civarında yaş çay işleme kapasitesinin bulunduğunu belirterek, "Uzun süre önce kapasitesi daha fazlayken fabrikalardaki bazı makineler sökülerek kapasiteleri düşürüldü. Üretecinin ürününü daha kolay satabilmesi için ÇAYKUR'un kapasitesinin artırılması gerekiyor. Bunun için yeni fabrika kurmaya gerek yok. Mevcut fabrikalarda yapılacak düzenleme ile ÇAYKUR'un günlük yaş çay işleme kapasitesi 8 bin tonlara çıkartılabilir" dedi.
ÇAYKUR'un kontenjanlı alım yapmaya başladığı dönemde üreticinin özel sektöre mahkum olduğunu ifade eden Paliç, "Ama ÇAYKUR'un günlük işleme kapasitesi yükselip kontenjan yüksek olursa, özel sektör de daha iyi fiyat vermek zorunda kalır. Hasat zamanı geçmeden çayın hasat edilmesini sağlamak hepimizin menfaatinedir. Yapılacak düzenleme ile daha kaliteli çay üretimi de sağlanmış olur" diye konuştu.
Paliç, ÇAYKUR'un her yıl, yılda ortalama 600-650 bin ton civarında yaş çay almayı planladığını, bu planlamasında ve kotalarda değişiklik yapmasına gerek olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "ÇAYKUR'a hepimizin sahip çıkması gerekir. ÇAYKUR'a her konuda destek olmaya, zarar verecek herhangi bir şeyden kaçınmaya çalışıyoruz. ÇAYKUR sektöre sadece ekonomik, ticari anlamda bakmıyor. Sosyal sorumluluğu da var. Yapılacak düzenleme ile yaş çayın satın alma süresi kısalacaktır. "