Çaykur Fabrikaları Büyük ve Temiz

Bir Çay Daha Lütfen` kitabı ile çay kültüründen yola çıkarak Türkiye ve Türk insanını anlatan Amerikalı ünlü yazar Katharine Branning, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`nın, 10`cu Türkçe Olimpiyatları Rize ayağı turnesi daveti üzerine geldiği Rize`de ki gezi ve incelemelerine devam ediyor.

Rize’ye gelir gelmez, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile birlikte tarlaya girerek çay toplayan ABD’li yazar Branning, Genel Müdür Sütlüoğlu ile birlikte Çaykur’un Cumhuriyet Çay fabrikasında yaş çayın işlenmesi ile ilgili var olan tüm birimleri ve Çaykur 100 Yıl Çay paketleme fabrikasında çay paketlerinin otomatik dolum, barkotlama ve ambalaj ünitelerini tek tek gezerek dikkatle inceledi, dinledi ve Genel Müdür İmdat Sütlüoğlunun çayla ilgili anlattıklarını sürekli ajandasında not aldı.



         ABD’nin, New York şehrinde yaşayan Yazar Katharine Branning’a Çaykur Cumhuriyet ve Çaykur 100 Yıl Paketleme Fabrikalarını gezdiren Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu,” Yazar Branning gerçekten Türkiye’nin ve Türk çayının önemli bir dostu. Önemli bir reklam ve tanıtım elçisi. İki gün boyunca çayımıza yönelik duyarlılığı konusunda bende etkilendim. Rize’ye gelmeden önce çayımızın işlenmesi ve paketlenmesi konusundaki duygu ve gözlemlerinin bu kadar teknolojik, bu kadar hijyen ve bu kadar disiplinli organize çalışmalar olarak algılamadığını ifade etti. Fakat gerek çayımızın işlenmesi ve paketlenmesi esnasındaki evrelerdeki düzen, intizam ve sağlıklı üretim ve dolum karşısında bir hayli etkilendiğini defalarca ifade etti. Dünyanın başka ülkelerinde çay fabrikaları ve paketleme fabrikaları gördüğünü, fakat bu kadar büyük, bu kadar temiz ve iş disiplini ciddi fabrikalar göremediğini ifade etti. Artık ABD’de çayımızın fahri temsilcisi olarak hizmet vereceğini ve çayımızla ilgili bütün dünyanın dikkatini çekecek yeni bir kitap daha yayınlamanın sinyallerini vermiş oldu.”dedi.



       “Bir çay daha lütfen” kitabi ile bir anda Türklerin sevgisini kazanan yazar Branning;” Genel Müdür Sütlüoğlu bence çayın profesörüdür. Kendisinde var olan çayla ilgili bilgilerle çok kitap yazabilirim. Ülkemde Dünya da ve Türkiye’de çayı çok araştırdım. Fakat Çayla ilgili Genel Müdür Sütlüoğlundan öğrendiklerimle çok daha şeyleri bilmediğimi ve Rize’ye gelmekle Türk çayı ile ilgili çok daha önemli şeyleri öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çaykur çok büyük, fabrikalar çok büyük, çok temiz, çok disiplinli gördüm. Çaykur 61 paket çay çeşidi üretiyor bu çok güzel hizmet. Bakan Hayatı beye, Çaykur Genel Müdürü İmdat beye, eşine ve tüm personeline, tüm Rizeli yönetici ve halkına şahsıma yakın ilgi ve sevgilerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bence bravo. Bence Rizeliler dünyanın çok güzel insanları, sevgili ve saygılı insanları. Çok misafirperverler, çok nazikler ve çalışkanlar. Türkçe Olimpiyatlar çok güzel, ben artık her yıl Rize’ye geleceğim.”dedi.




Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu