Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 774 bin dekar alan üzerinde yapılan yaş çay tarımında, çaylık alanlarının rehabilitasyonunu öngören budama projesinin sona eren süresinin uzatılması için yeni bir proje hazırlandığını söyledi.
Projenin, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını anlatan Sütlüoğlu, şöyle konuştu: "Bakanların ardından Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da kararı imzaladı. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanması ile budama projesi yürürlüğe girecek. 10 yıl sürecek proje ile çaylık alanlarda 10/1 budama uygulanacak. Uygulama ile 10 dönüm çay tarlası olan bir kişi yılda 1 dönüm alanın budamasını yapacak. Ayrıca, önceki yıllarda budamada dönüm başına bin TL ödenirken yüzde 50 artışla bu rakama bin 500 TL'ye yükseltildi."
Sütlüoğlu, hazine kaynaklı yürütülecek projenin mevcut ÇAYKUR bünyesindeki personelle sürdürüleceğini ifade ederek şunları söyledi: "Bu proje için yeni istihdam düşünmüyoruz. Mevcut personelimiz bu projeyi yürütmek için yeterlidir. Ancak, ihtiyaç halinde personel takviyesi düşünülebilir. Fakat şu an böyle bir çalışma yok."
Bu arada Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Muhammet Pertek, proje için ÇAYKUR bünyesindeki mevcut mühendislerin yeterli olmadığını, proje için personel takviyesi yapılması gerektiğini söyledi.
ÇAYKUR Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er ise projede kurumda mevsimlik işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu çay eksperlerinin görevlendirilmesini talep etti.