Çay-Sen Yaş Çay İçin 1.75 Kuruş İstedi…

Çay Üreticileri Sendikası Tarafından Çaykur Genel Müdürlüğü Önünde Düzenlenen Basın Açıklamasında, Hükümetten Yaş Çay İçin Taban Fiyatı Olarak 1.75 Kuruş Talep Edildi.

Çay Üreticileri Sendikası tarafından  Çaykur Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında, hükümetten yaş çay taban fiyatı olarak 1.75 kuruş talep edildi.

  Çay Üreticileri Sendikası (ÇAY-SEN) tarafından bugün Çaykur Genel Müdürlüğü önünde pankart açılarak basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya az sayıda sendika üyesinin katıldı. Basın açıklaması  ÇAY-SEN Kurucu Genel Başkanı Recep Memişoğlu tarafından okundu. Açıklamada ilk olarak çay üreticilerinin 17 Nisan Dünya Çiftçiler Günü kutlandı.  Açıklamada bölge üreticilerinin yüzde 85’inin çay tarımından geçimini sağladığı, çay tarımından geçinen bir ailenin aylık ortalama gelirinin ise 570 TL olduğu belirtilerek, “Gübre fiyatları geçen yıla oranla yüzde 25 artmıştır. Üretim maliyetlerini de göz önünde bulundurarak geçtiğimiz yıl taban fiyat olarak 1.54 kuruş istemiştik. Bu yıl ise 1 kg yaş çayın taban fiyatının 1.75 kuruş olmasını talep ediyoruz.  Bu rakam verilirse üreticimizin eline aylık ortalama 990 TL geçecektir.  Bu rakam açlık sınırıdır.”dendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu