Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç koalisyon ve erken seçim tartışmalarına yönelik bir açıklama yaptı.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları şöyle;

Seçimin üzerinden henüz 5 gün geçti ve bugünler içerisinde geçici sonuçlar açıklandı ama kesin sonuçlar açıklanmadı. Cumhurbaşkanı yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edilmesi çağrısı yaptı.

- Cumhurbaşkanı dün bir açıklama yaptı oldukça yapıcı bir açıklamaydı. Henüz hükümet kurma çalışmaları başlamadı. Sonuçlar açıklacak yeminler edilecek sonra AK Parti'den başlamak üzere hükümet kurma işlemleri başlayacak. Çıkan haberlerin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bunlar basında konuşan haberlerdir. Hiçbir partinin genel başkanından açıklanmadıkça hükümet kurma çalışmaları konusunda hiçbir habere itibar edilmemelidir.

- Bahçeli'nin henüz seçim akşamı yaptığı açıklamayı doğru bulmayıp bunu söylemiştim. Siyasette kırmızı çizgi olmaz, partilere kapıları kapatmak doğru bir tutum değildir. Bahçeli'nin tavsiyeleri üzerine bir değerlendirmem olmuştu. Bunun dışında bir değerlendirmem olmamıştı.

Güçlü bir hükümet için acil harekete geçilmelidir. Başbakan'ın çok önemli bir noktaya işaret ettiğini görüyorum. Kırmızı çizgiler olmaz. Kendisine görev verilen genel başkan olumlu görüşmeler yapması lazım. O yüzden tekrardan hatırlatıyorum siyasette kırmızı çizgiler olmaz.

Yüce divanda oylama olmuş ve yüca divana gitmeleri noktasında karar çıkmamıştır. Bunun yeniden açılması ile ilgili anayasa hukukçuları tekrardan Yüce Divan yolu açılmaz diyor. Ama ben böyle bir şeyin daha önceden gerçekleştiiğini gördüm.

Meclis araştırma komisyonu kurulsun ve yeniden Yüce Divan'a gitsinler diye bir söz söylemeye bir parti başkanının söyleme hakkı yok. Bir parti meclisinde böyle bir karar alamaz çünkü bu Anayasa'yı çiğnemek anlamına gelir.

Bu konuyu ağızlarına alıp ileri sürmesinler çünkü Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu