'Bu Bir Doğal Afet' Diyen Maden Şirketine Bakan Yıldız'dan Sert Cevap
Karaman'da çalışmaları yerinde takip eden Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden şirketinin açıklamasına, "Hiç kusura bakmasın bu doğal bir afet değil" diyerek tepki gösterdi.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan ve 18 işçinin sular altında kaldığı olayla ile ilgili bilgi vermek için kameralar karşısına geçen Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklamalarda bulundu.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, madenin sahibi Has Şekerler firmasının yaptığı "Bu bir doğal afettir." açıklamasına "Hiç Kusura bakmasın bu doğal bir afet değil. Bilgileri doğru paylaşmamız lazım. biz bir sel veya deprem gibi bir felaket olsa bunu söylerdik. Doğal afet olmayan bir yerde kusur vardır ve bunun araştırması yapılacak." diyerek sert bir cevap verdi.
İşte iki Bakanın kamerlar karşısında yaptığı açıklamalardan satırbaşları:
YILDIZ: DAĞI DELECEĞİZ
Bakan Yıldız: "Raylar üzerinden çamurlar dışarı atılıyor. 3 vardiya ile çalışmalar devam ediyor. İki noktadan ocağı müdahale edebiliyorduk. Ayrı bir sondaj vurma ihtiyacı hissetik. Bunun için adımlar atılıyor. Bu bizi engellemeyecek ve işlemler sürecek. Bu işlem 3-4 gün sürecek ve 170 metreden dağı deleceğiz. 3. bir nokta da müdahale edeceğiz." dedi.
MADEN ŞİRKETİNE TEPKİ
Yıldız, maden şirketinin "Bu doğal afettir." açıklamasına yönelik olarakta "Hiç Kusura bakmasın bu doğal bir afet değil. Bilgileri doğru paylaşmamız lazım. Biz bir sel veya deprem gibi bir felaket olsa bunu söylerdik. Doğal afet olmayan bir yerde kusur vardır ve bunun araştırması yapılacak. Bu konu hakkında şu an bir şey söylemek için erken." ifadelerini kullandı.
LÜTFİ ELVAN: ÇAMUR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR
Ulaştırma bakanı Lütfi Elvan, "Yeraltında kaza sonrası müthiş bir yıpranma sözkonusu. Su patlaması neticesinde oluşan bir çamur tabakası var. Bunun yüksek noktalarda olması çalışmaların uzayacağını gösteriyor. Fakat çamurda ilerlemek çok güç. Arkadaşlarımız çamurda ilerlemek için vargücüyle çalışıyor. Belki burayı aşabilirsek ilerleme hızlanabilir." şeklinde konuştu.
"SUYU TAHLİYE ETMEK KOLAY AMA..."
Bakan Elvan, "Yeraltında çalışan arkadaşlarımızın da güvenliğini dikkate aldığımızda bu yavaşlama malesef oluyor. Suyu dışarı almak kolay ama çamuru dışarı çekmek zor." dedi.