Bremen Mızıkacıları Rize'de Çocuklarla Buluşuyor

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün her ay düzenlediği Kültür Sanat faaliyetleri kapsamında 19-20 Mart 2012 tarihlerinde saat 13:00' de "Bremen Mızıkacıları" adlı çocuk oyunu Rizeli çocuklarla buluşuyor.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün her ay düzenlediği Kültür Sanat faaliyetleri kapsamında bu ay Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 19-20 Mart 2012 tarihlerinde saat 13:00' de "Bremen Mızıkacıları" adlı çocuk oyunu  Rizeli çocuklarla buluşuyor.

Grimm Kardeşler’in yazdığı, Çevirisini Hale KUNTAY’ın yaptığı, Ali MERİÇ ve Salih KALYON’un oyunlaştırdığı oyunun Yönetmeni Sedat ŞENOĞLU. Grimm Kardeşler’in dünyaca tanınan masallarından biri olan “Bremen Mızıkacıları” adlı oyunda;  sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi  ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşleri ana temadır. Yola çıkarak iyi arkadaş olurlar. bir kız ve annenin evine giren hırsızlar girdiği bir evin önünde dururken bir canavar silüetini andırmaları (eşek üstünde köpek, onun üstünde kedi, onun üstünde de horoz) ve hepsinin bağırması sonucu ortaya çıkan kakafoni  hırsızları korkutur. Bu canavar silüetinden korkan hırsızlar bir daha asla geri dönmezler. Dört kafadarda bu evde yaşarlar.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Büyük Salonda 19 -20 Mart (Pazartesi - Salı) saat:13:00’ de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu