Bordo Bereliler, PKK’nın keskin nişancılarını saf dışı bıraktı

Operasyonlar sonucu bitme noktasına gelen PKK, Kanas kullanan keskin nişancıları devreye soktu. Ancak Bordo Bereliler yerlerini tespit ettikleri PKK’lı keskin nişancıları bir bir vurdu. Bordo Bereliler, PKK’nın keskin nişancılarını saf dışı bıraktı

 Güvenlik güçlerinin Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Midyat ilçelerinde terör örgütü PKK'ya karşı başlattığı operasyonlar büyük bir başarıyla devam ediyor. Asker ve polisin yanı sıra Bordo Bereliler'in de katılımıyla hızlanan operasyonlarda teröristler iyice köşeye sıkışmış durumda.

Güvenlik güçleri, PKK'lıların açtığı hendeklerin, kurdukları barikatların ve tuzakladıkları el yapımı patlayıcıların büyük bölümünü temizledi, 800'den fazla teröristi etkisiz hale getirdi. Terör örgütü, güvenlik güçleri karşısında ağır kayıplar vermeye başlayınca PKK'nın keskin nişancılardan oluşan bir Kanas ekibi kurduğu, Suriye'den de özel bir ekip getirdiği belirlendi. Bunun üzerine Bordo Bereliler, PKK'nın keskin nişancılarının yok edilmesi için imha çalışması başlattı. 

AVCI ROZA DA YALAN OLDU

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı askerler ile Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisleri bölgeyi teröristlerden temizlerken, Bordo Bereliler de Sur ve Cizre'de yerlerini tespit ettikleri PKK'lı keskin nişancıların 8'ini nokta operasyonlarla etkisiz hale getirdi. Öldürülen keskin nişancılar arasında 'Avcı Roza' kod adlı bir kadın teröristin de bulunduğu belirtildi.

Cizre'de ayrıca bir keskin nişancı yakalandı. Sırp olduğu belirtilen terörist Kanas silahı ile ele geçirildi. Sırp keskin nişancıların PKK'ya katılacağı 2010'da gündeme gelmişti. İstihbarat birimleri PKK'nın Sırp uyruklu 3 keskin nişancıyı para karşılığında kiralayarak Türkiye'ye gönderdiğini tespit etmişti. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu