Başkan Bakırcı Kasaplık Mesleğini Oğluna Devretti

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban’ını Baba ocağı Güzel Köyde kesti.

Bayram namazını Rize Merkez Sahil Camiin de kılan Başkan Bakırcı namazın ardından Kurban’ını kesmek üzere Baba ocağı Güzel Köy’e çıktı. Her yıl kendi kurbanını kendisi kesen Bakırcı bu yıl Kurbanını oğlu Murat Bakırcıya kestirdi. Güzel Köyde bulunan evinin bahçesinde Eşi Reyhane Bakırcı ve çocuklarıyla Kurban kesen Başkan Bakırcı Dededen kalma Kasaplık sanatını oğullarına devretti.
    Kesim işleminin ardından açıklama yapan Bakırcı; “Kurban kesimini birçok hemşerimizin yaptığı gibi bizde müstakil evimizin bahçesi baba ocağımızda kesiyoruz. Her yıl kendi kurbanımı babadan kalma kasaplık sanatımızı kullanarak kendim kesiyordum fakat bu yıl çocuklarımıza devretme kararı aldım ve oğluma kestirdim. Hemşerilerimizden isteğim kurbanımızı keserken hayvana eziyet etmeden uykun bir şekilde keselim. Kesebilecek durumda olmayanlarımız için Belediyemiz bünyesinde kesim alanları oluşturduk orada kurban kesim işlemini gerçekleştirebilirler. Dilerim sorunsuz bir Bayram geçiririz. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.

    Kendi Kurbanını Güzel Köydeki evinin bahçesinde kesen Bakırcı kesim işleminin ardından şehir merkezine inerek Rize Belediyesinin kendi bünyesinde oluşturduğu kesim alanlarını yerinde denetledi. Rize Belediyesinin Kurban pazarı yanında oluşturduğu kesimhaneyi dolaşan Bakırcı, vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti. Her bayram olduğu gibi bu bayramda çocukları unutmayan Başkan Bakırcı bayram harçlığı dağıtmayı ihmal etmedi.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem