Başbakan'dan Fransa'ya Sert Soru!

Başbakan Erdoğan, Paris'te yaşanan suikaste ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan suikaste ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan ayrıca öldürülen Pkk'lıları tanıdığını söylediği için Hollande'ye yüklendi.

Başbakan Erdoğan "Fransa, bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Ayrıca, Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Paris'teki suikasta ilişkin bölücü terör örgütünün uzantısı siyasi partinin ilk andan itibaren hükümeti ve devleti suçlamaya başladığını belirterek, "Örgüt içi bir hesaplaşma olabileceği ihtimalini sorgusuz sualsiz reddettiler. Niye- İşlerine gelmedi, ucu onlara dokundu. Sorumsuzca devleti, hükümeti itham ettiler. Allah aşkına soruyorum: Bu terör örgütü, pirüpak bir örgüt müdür- Bugüne kadar hiç mi böyle infazlar yapmadı-" dedi.

Başbakan Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON 8. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, önceki gün Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen suikastın, süreci sabote etmeye yönelik bir girişim, bölücü terör örgütünün kendi içinde bir hesaplaşması da olabileceğini ifade etti.

TERÖRİSTLERLE NE KONUŞTUNUZ?

Fransız devletinden, bu olayı derhal aydınlatmasını, suçluları derhal bulmasını, soru işaretlerini en hızlı şekilde ortadan kaldırmasını beklediklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütünün kurucuları arasında yer alan, Paris'te suikast sonucu öldürülen ve Interpol tarafından da Kırmızı Bülten'le arananlar var bunların içinde. Çok daha ilginci Fransa Devlet Başkanı'nın yaptığı açıklamada 'düzenli görüşmelerimiz oluyor' ifadesi şecaat arz ederken sirkatin söylemektir. Avrupa Birliği'nin terör örgütü ilan ettiği bu örgütlerin mensupları ve Kırmızı Bülten ile aranan bu insan veya insanlar sizinle nasıl düzenli olarak görüşebilir. Bu nasıl bir siyasettir- Tabii işi kovalıyoruz. Neticesini şöyle veya böyle alırız veya alamayız. Ama yasaların bize tanıdığı haklar neyse, bu haklarla bu işi kovalıyoruz."

Paris'te suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız'ın 2007'de Almanya'da gözaltına alındığını, Türkiye'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldığını anlatan Erdoğan, en son 5 Kasım 2012'de Fransa Interpolü'ne bir mesaj gönderdiklerini ve bu teröristin Paris'te olduğunu bildirdiklerini, ancak Fransa'nın hiçbir adım atmadığını aktardı.

Başbakan Erdoğan, "Fransa bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Ayrıca, Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır" dedi.

"BU TERÖR ÖRGÜTÜ PİRÜPAK BİR ÖRGÜT MÜDÜR?"

Bu süreçte herkesin soğukkanlı ve sağduyulu olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Açıklama yaparken, herkes, üzerindeki sorumluluğu hissederek, sürecin hassasiyetini gözeterek açıklama yapacak" ifadesini kullandı.

Bölücü terör örgütünün uzantısı siyasi partinin ilk andan itibaren hükümeti ve devleti suçlamaya başladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Örgüt içi bir hesaplaşma olabileceği ihtimalini sorgusuz sualsiz reddettiler. Niye- İşlerine gelmedi, çünkü ucu onlara dokundu. Sorumsuzca devleti, hükümeti itham ettiler. Allah aşkına soruyorum: Bu terör örgütü, pirüpak bir örgüt müdür- Bugüne kadar hiç mi böyle infazlar yapmadı-

SAKİNE CANSIZ'IN NİŞANLISINI KİM ÖLDÜRDÜ

Benden bir şeyleri açıklamamı mı istiyorsunuz- Hatırlatayım. Mazlum Doğan, Mahsum Korkmaz başta olmak üzere, örgüt içinde nice genç, nice çocuk kurşuna dizildi, infaz edildi, cesetleri, mezarları bile annelerinden saklandı. Bunların hepsi bizim belgelerimizde mevcut. Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın nişanlısı Mehmet Şener de örgüt tarafından infaz edildi. Bunlar olmayan şeyler değil. Bunların cibilliyetinin gereği bu."

"SÜRECİ NİHAYETE ULAŞTIRACAĞIZ"

Bugün suçu devlete atmaya çalışanların, daha ilk andan itibaren devleti itham edenlerin, geçmişte örgüt içi infazları sorgulayamadığını, bugün de bu cesareti gösteremeyeceğini belirten Erdoğan, "Sebebi, failleri her ne olursa olsun, biz bu provokasyonların, bu hadiselerin süreci engellememesi için tedbirlerimizi aldık ve almaya devam edeceğiz. Bu süreci inşallah nihayete ulaştıracağız, inşallah, Türkiye'ye, aziz milletimize ölümlerin durması sevincini yaşatacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kimse tedirgin olmasın" diye konuştu.

Şehitlerin hatırasına asla halel getirmeyeceklerini, onlar karşısında mahcup olacak bir girişimin içinde asla bulunmayacaklarını kaydeden Erdoğan, tam tersine şehitlerin de ruhunu muazzez edecek bir kardeşlik yolunda ilerlediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu meseleyi geride bırakarak, 2023 hedeflerine ilerleyeceklerini, 2071 hedeflerinin temelini, yolunu bu süreçte inşa edeceklerini anlatarak, ASKON'a, bu süreç boyunca verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Erdoğan, bu yeni süreçte, ASKON'u, ASKON gibi sivil toplum örgütlerini daha fazla yanlarında görmek, daha fazla bu kardeşlik sürecinde yer aldıklarını hissetmek istediğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?