Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ortak açıklama yaptı

Beşiktaş'taki hain saldırı sonrası Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet partisi liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi. 3 lider ortak açıklama yaptı.

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile  görüşmesi sona erdi.        
 
ÇANKAYA'DA BİR İLK!

Çankaya Köşkü’nde, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık  2,5 saat sürdü. Üç lider ilk kez kamera karşısına geçerek ortak açıklamada bulundu.
 
ÜÇ LİDERDEN ORTAK AÇIKALAMA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım "Bu toplantımızda şunu  bir kez daha gördük ki terörle mücadele konusu Türkiye’de siyaset üstü bir  konudur ve parti görüşümüz, düşüncemiz farklı olabilir ama terörle mücadele  konusunda kararlılık, gerek CHP’de gerek MHP’de gerekse de AK Parti’de devam  etmektedir. Geniş kapsamlı  değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında, gerek Suriye’de gerek  Irak’ta gerekse yurt içinde, konuları sayın genel başkanlarla paylaşma fırsatı  bulduk. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not  aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu." diye konuştu.



CHP lideri Kılıçdaroğlu ise 'Sayın Başbakan bizleri bilgilendirdi. Terör konusunda siyasi partilerin ortak tavır takınması konusunda uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı tüm vatandaşlarımızın ortak tavır takınması lazım. Terör bir partinin tek başına çözeceği bir olay olmasının ötesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur.' dedi.

MHP lideri Bahçeli ise 'Sayın Başbakan'ın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirmek üzere yaptığımız toplantı olgunluk içinde gelişmiştir. Siyasi partiler kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir.' şeklinde konuştu.

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında 37'si polis 7'si sivil 44 kişi şehit olmuştu. Alçak saldırıyı terör örgütü PKK'ya bağlı TAK üstlenmişti.
 
GÖRÜŞME 10.30'DA BAŞLADI!

Yurdun dört bir yanında teröre lanet yürüyüşleri yapılırken Başbakan Binali Yıldırım CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çankaya Köşkü'ne davet etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu