Başbakan Erdoğan Rize'de

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

Başbakan Erdoğan, Rize'de kendi adını taşıyan üniversitede kendisine verilen fahri doktora ünvanını alırken bir konuşma yaptı. Konuşmasına Siirt'te şehit düşen askerleri yad ederek başlayan Erdoğan, Sözcü gazetesinin manşetine sert tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Siirt Pervari'de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu güne kadar fedakarca vatanına hizmet eden şehitlerimizi rahmet yadediyorum. Başımızın öne eğik olmasını baş köşelere çekenlere sesleniyorum. Bu o andaki hüznümüz sebebiyledir. Ama sizler bunu ayırt edemeyecek kadar farklı bir atmosferin içerisindeyiz. Bizim milletimiz kimin başı öne eğikse onun ne anlatmak istediğini biliyoruz. Biz başımızın nerede dik duduğunu göstermiş bir partiyiz. Biz biliyoruz ki şehadet makamı makamların en yücesidir. Oraya her kişiinin ulaşması da mümkün değildir oraya ancak er kişiler ulaşır.
Kredi Kartı Borcu Bunalıma Sokmasın! Çözüm Basit. Tıklayın.

Bu hain örgüte karşı yılmadan usanmadan mücadele veriyoruz vermeye devam edeceğiz. Bu çok boyutlu mücadele sürecinde bu tür kazalar da yaşanabiliyor. Bu mücadelenin doğasından kaynaklı acılar yaşanabiliyor. Yaşananlardan ders çıkararak önlemler alarak tecbirleri en üst düzeyde gözeterek bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bugün bu fakir için çok önemli bir gün. Bugüne kadar bir çok üniversitede şahsıma fahri doktora tevdi edildi. Baba ana şehri Rize'de fahri doktora ünvanı almak3çok ayrı bir duygu. Biz bir şey olmak için değil bir şeyler yapabilmek için bu mevilerde bulunuyoruz. İnsanlar yaptıklarıyla anılırlar. hayırlı işler yapanlar milletin gönlünde yer alırlar şerde yarışanlar esefle yadedilirler. Sadece caddeye sokağa isimler verilerek isimler yaşatalımaz. İsimler ortaya konulan eserlerle yaşar. Bugün görüyorsunuz milletin vicdanında mahkum edilen isimleri bir bir tabelalarda indiriyoruz. Bu isimler tabelalar değil millet yaşatır. Bir Rizeli olarak şu karadenizde gündelik hayatın nerden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Çocukluğumda yaz tatillerinde durum neydi bu gün ne? Ahh ahh.. Şu Armelet dağının dili olsa da konuşsa. Biz Ferhat'ız.

Bu çocuk yırtık pantolon, yazın bilegiyilmeyecek çarıkla 5 kilometre yürüyerek dağları aşarak okullara ulaşırdık. En az 2 saati aşkın yol yürüyen çocukları anamızdan babamızdan dinleriz. Salana tepesine kadar çarıklarımız eskimesin diye giymezdik. Nereden nereye.

Tezek yakılan okulun duman dolduğu sınıflarda dersler verilirdi. İlk okul bitince çile daha da katlanıyordu. Her gün gitip gelmek mümkün değil. Çocuklar hala amca dayının yanına emanet ediliyor daha 12 yaşında gurbeti yaşıyorlar. Kaldıkları derme çatma mekanlarda, ha aklınıza bugünkü yurtlar gelmesin. Çocuklar dişlerini sıkarak derslerini çalışıyorlar. Bu çocuklar zorluklara asla b oyun eğmediler.

Bizim silgimiz kalemimiz okulumuz yoktu. Okulda yakacak kemremiz de yoktu. Bugün sırtını Kaçkar'a dayamış 14 bin öğrencisiyle 41 akademik birimiyle dünyada iddia sahibi bir üniversitemiz var. Rize'nin çocukları artık genç yaşda  gurbete çıkmak zorunda kalmayacak. Bugün bazı dostlarıma anlattım. İki odalı bir evimize babam çat kapı misafir getirirdi. Annem hiç bir zaman Hacı bunları nereden getirdin demezdi. anacığımın her zaman fasulye turşusu ve bir teneke kavurması hazırdı. Bakarsın yumurtalı kavurma. Evde yaptığı baklavası hazırdı. Ama misafir memnun biz memnun. Fakat şimdi böyle bir şey hak getire. O randevu alnmazsa misafir getiremezsin mümkün değil. Rizelinin anadolu insanının en güzel örnekleridir. Batının çocuklarında bunu göremezsiniz. Dilerlerse anne baba ocaklarında diledikleri eğitimi görebiliyorlar. Hastalandıkları zaman Trabzon'a giden Rizeli ve Artvinliler vardı. Ama artık kend memleketlerinde tedavi olabiliyorlar. Rize artık diğer illerden Gürcistan'dan dünya ülkelerinden öğrencileri bağrına basıyor. Bu manzara sadece Rize'ye ait bir manzara değil. Rize'den aldığımız dersle 81 vilayete hizmet götürmenin mücadelesi içine girdik. 10 yıl önce Artvin'de üniversite kurmak kimin aklında geçerdi. Gelen siyasetçilerin tamamı Rize'ye üniversite vaat ettiler ama biz söz verdik yaptık.

Tunceli'de üniversite yokken biri çıkıyordu Tunceli'ye üniversite yapacaklar mı diyorlardı? Yaptık ne oldu? 92 yeni üniversite yaptık. Üniversite sayımız artık 168'e ulaştı. Barınma sorununu ortadan kaldırmak için çok önemli adımlar attık.

Biz üniversite harçlarını kaldırdık bizim baskımızla kaldırdılar dediler. Bunların gözleri görmez, bunların kulakları kapalı. Bunlar dünyaya karanlık gördükleri için hep bu açıklamaları yapıyorlar. Ziya Paşa'nın bir sözü var ama bu topluluğun önünde söylenmez.

Kredi derecelendirme kuruluşlarına açık açık dedim ki Türkiye'ye haksızlık yapıyorsunuz dedim. Gümbür gümbür geliyoruz dedim. O kredi kuruluşu mahkemeye düştü ve 30 milyon dolar ceza aldılar. Naylon bordrolar hazırladılar. Biz ölçtük biçtik doğrusunu yaptık. Şu an AB ülkeleri arasında ekonomik kritiler noktasında çok çok iyi noktayız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem