Bakırcı’dan Tiryakilere Tavsiye

Rize’de insan sirkülasyonunun yoğun olduğu cadde ve sokaklara “Sigarasız bir hayat dileğiyle” sloganının yer aldığı ve insan ciğerlerini sembolize eden uyarıcı panolar konuldu.

Alo 171 sigarayı bırakma ve danışma hattı’ bilgisi ve “Sigarayı buraya atın” ifadelerinin yer aldığı bilgilendirici ve uyarıcı panolar, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Panoları şehrin çeşitli noktalarına yerleştiren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “İnsana ve çevreye zararlı maddelere karşı hassasiyetim halkımız tarafından bilinmektedir. Bu nedenle sigara başta olmak üzere zararlı maddelere karşı gönüllü mücadele veren sivil toplum örgütlerine ve derneklere belediyemiz olarak hep yardımcı olmuşumdur ve olmaya da devem edeceğim. Ramazan ayı sigarayı bırakmak için de önemli bir fırsat. Bağımlıların Ramazan’ın manevi motivasyonuyla birlikte ilk adımı atabileceklerini ve bir ay boyunca bu zararlı alışkanlıktan uzak durmanın ardından sigarayı kolayca bırakabileceklerine inanıyorum. Oruç tutulan süre içinde sigara içmek mümkün olmuyor, böylelikle kişiler günün büyük bölümünde sigaradan uzak kalabiliyorlar. Oruç tutmak, sigara tiryakileri için sigara bağımlılığından kurtulmayı denemek anlamında da önemli bir sınav olabilir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem