Bakan Yazıcı’dan Amerikalı Yazara Övgü

Amerikalı yazar Katharine Branning’e “Kadriye” diye hitap eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Branning’den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Bu yıl 10.’su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Rize ayağına katılmak üzere Rize’ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde dünyanın çeşitli bölgelerinden organizasyona katılmak için Rize’ye gelen öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın da katıldığı kahvaltıda, organizasyon komitesinin davetlisi olarak Rize’ye gelen “Bir Çay Daha Lütfen” isimli kitabın yazarı Katharine Branning de yer aldı. Salona girdiği sırada Amerikalı yazarı fark eden Yazıcı, Branning’in yanına giderek tokalaşıp, nasıl olduğunu ve Rize’yi nasıl bulduğunu sordu. Branning, Rize’yi çok güzel bulduğunu belirtti.

Daha sonra dünyanın çeşitli ülkelerinden organizasyon için Rize’de bulunan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Yazıcı, yaptığı konuşmada Türkçe Olimpiyatları’nın dünyada barışın sağlanması açısından önemli olduğunu vurguladı. Yazıcı, “Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye 135 ülkeden bin 500 öğrenci geldi. Bu öğrencilerimiz 41 ili dolaşarak Türkiye'yi tanıyacak ve tanıtacak. Türkiye'nin dünya ile bu etkinlik çerçevesinde bütünleşmesi ve geleceğin dünyasını yönetecek insanların Türkiye'yi tanıması ve Türkçe bilmeleri Türkiye açısından olduğu kadar dünya sulhu açısından, insanlar arasında güçlü ilişkiler oluşturması açısından çok önemli temel zemin oluşturuyor. Bu anlamda emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Bakan Yazıcı, konuşmasında “Bir Çay Daha Lütfen” isimli kitabı ile Türk çayını ve Türk insanlarının kültürel özelliklerini anlatan Katharine Branning’den de övgüyle bahsetti. Yazıcı, “Türkiye'yi, Türkleri özellikle çay kültürü üzerinden en iyi anlatan kişi ‘Bir Çay Daha Lütfen’ isimli kitabı ile Amerikalı yazar Katharine Branning’dur. Ben kendisine 'Kadriye Hanım' diyorum. Kitabı okumayanınız vardır. Şiddetle tavsiye ediyorum. Türklerin değerlerini, sosyal ilişkilerini, insanlara bakış açılarını, ürünlerle kurdukları diyaloğu bu kadar derinlemesine anlatan güçlü ifade ile ilk defa karşılaştım. Bir bölümde diyor ki; 'Tek başına dolaşmak Avrupalı için özgürlüktür. Türkler için tek başına dolaşmak yalnızlıktır. Çayı tek başına içmezler, çay sohbetin, diyaloğun bir aracıdır.' Buna benzer çok güçlü ifadeler var'' diye konuştu.
Branning ise Türkçe yaptığı konuşmasında, “Ben ilk kez Rize’deyim. Ama inşallah yeniden geleceğim. Doğası çok güzel. Çayı çok güzel. İnsanları çok güzel. Davetiniz için teşekkür ediyorum. Benim için Türk insanını anlatmam açısından çay çok güzel bir fırsat” dedi.
Bakan Yazıcı, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu